El Cerdanyola CH cau a la final de la Supercopa davant del HC Palau

Can Xarau ha viscut una final de Supercopa d'Espanya Femenina eufòrica tot i el resultat de 0-6

El primer equip femení del Cerdanyola CH ha quedat subcampió de la Supercopa d'Espanya després de caure per 0-6 davant del HC Palau de Plegamans. Tot i la derrota, les de Dani Setién acumulen dues finals disputades en només dues setmanes, a les portes de l'inici de la temporada d'OK Lliga.

Més info: El Cerdanyola CH, a la final de la Supercopa d'Espanya

El Pavelló de Can Xarau de Cerdanyola ha viscut aquest diumenge 31 d'octubre una final eufòrica amb una atmosfera digna del millor hoquei patins. Pràcticament tots els seients de la graderia s'han omplert, i l'afició de tots dos equips ha animat sense parar al so del bombo i de les botzines.

Primera part controlada

L'equip visitant ha dominat el joc al llarg de pràcticament tota la trobada, però el Cerdanyola ha aconseguit mantenir el marcador i la defensa controlats durant la primera part. El primer gol l'ha fet la pitxitxi de la trobada, Aina Florensa, en el 8'. Les de Dani Setién han mantingut el 0-1 en bona part dels primers 25 minuts, i han comptat dues faltes directes a favor que Gemma Solé no ha pogut transformar.

Diana Silva i Adriana Gutiérrez interceptant a Aina Florensa. FOTO: Nora Muñoz Otero

El Palau ha olorat e 0-2 en el 23' quan Aina Florensa ha robat la bola a Joana Xicota i ha provocat un 2 contra 1 amb Adriana Gutiérrez sola en defensa, però finalment no ha trobat porteria. El Palau ha continuat dominant l'atac i robant boles molt ràpidament, fins que, a falta de 13 segons per la mitja part, Aina Florensa ha pogut xutar des de la banda una bola que Mariona Surós no ha pogut aturar. Aquest 0-2 imprevist ha sentenciat psicològicament el partit per a les verd-i-blanques.

Golejada sense marxa enrere

A la represa, el Cerdanyola no ha tingut cap respir: Florensa ha definit en el primer minut de la segona part. Adriana Gutiérrez ha tingut una nova oportunitat d'equilibrar el marcador en el 29' arran d'una falta directa que ha fallat. El Palau ha seguit dominant, inclús amb la desavantatge de ser 3 contra 4. En el 34', Florensa ha tornat a demostrar la seva qualitat desfent-se de tres defenses i anotant el quart gol.

Just un minut després, Gisela Vicente ha sumat el 0-5 arran de rebre una passada des del centre i xutant de banda. Els últims minuts de la segona part, el Cerdanyola ha aconseguit mantenir el marcador i reforçar la defensa, però no ha pogut evitar el sisè gol, també a nom d'Aina Florensa, arran de la 10a falta directa en el 43'.

El HC Palau celebrant la victòria i el títol. FOTO: Nora Muñoz Otero

Contentes malgrat la derrota

El tècnic Dani Setién valora tècnicament el partit de les seves jugadores: "Tot i que el Palau ha sortit demostrant el seu potencial, hem aconseguit aguantar dins del partit i generar algunes ocasions en la contra. Però el gol a falta de 13 segons ens ha fet molt mal".

Tot i això, Setién es manté positiu i mira enrere: "Això no pot enterbolir el mes i mig que portem treballant on hem aconseguit grans resultats i una gran progressió". A més, no s'ha estat de comentar l'ambient de final a Can Xarau: "Feia goig. Fa moltíssims anys que no veia així el pavelló, m'ha recordat a partits de la millor època d'OK Lliga. En general hem gaudit molt aquest cap de setmana i estem contentes".