El Cerdanyola Club d'Hoquei torna a enganxar a la ciutat

Els bons resultats del primer equip masculí a la primera volta ha fet que Cerdanyola somiï amb el retorn a l'OK Lliga. Tot i això, la directiva i el tècnic són prudents

L’hoquei patins torna a enganxar a Cerdanyola. En aquesta ocasió és el primer equip masculí del Cerdanyola Club d’Hoquei el que il·lusiona a Can Xarau. Després de l’aturada de la competició, el conjunt entrenat per Diego Mir és l’actual segon classificat de l’OK Lliga Plata Nord, la segona divisió de l’hoquei patins estatal.

Tot i ser el club degà d’aquest esport a Espanya i haver jugat 21 temporades a la Divisió d’Honor, el Cerdanyola CH fa setze anys que no trepitja l’esglaó més alt de l’hoquei patins. De fet, ja és la ratxa més llarga d’anys consecutius sense passar per la màxima divisió. L’última temporada que Can Xarau va gaudir dels millors equips del país va ser la temporada 2007-08. Des de llavors, els verds han anat deambulant entre la Primera Nacional Espanyola i la Lliga Nacional Catalana.

Marc Coy (número 8) amb la samarreta del Cerdanyola, la temporada 2007-08. FOTO: Cerdanyola CH

Equip de la temporada 2007-08. FOTO: Cerdanyola CH

 

Tant de temps fora de l’elit va provocar que, en certa manera, la ciutat perdés l’interès per l’equip. Tona, Capellades, Vila-seca i els filials dels equips catalans d’OK Lliga no eren prou importants per un club acostumat a tractar amb equips com el Barça, el Reus o l’Igualada. Però, tal i com explica l’actual president del club, el Mario Núñez, “amb el nom no es va a enlloc”.

Núñez és el president del Cerdanyola CH des del 2018: “Quan vam agafar la presidència hi havia un problema important pel que fa a la sostenibilitat econòmica del club i vam haver de fer un treball important per saber on estàvem i qui érem i no tant en qui havíem sigut”, afegeix.

Després de posar els fonaments dels dos pilars bàsics: sanejar el club econòmicament i treballar la base, s’ha aconseguit formar un primer equip “amb una combinació de joventut i veterania que està funcionant molt bé”, comenta el president. Des de la directiva s’ha volgut mantenir el mateix grup que la temporada passada va assolir la permanència, més les incorporacions de dos jugadors de renom com Álvaro Borja i el cerdanyolenc Marc Coy i l’aposta per l’entrenador argentí Diego Mir, qui compta amb una llarga trajectòria a les banquetes tant aquí com a Itàlia.

Marc Coy és el màxim golejador de l'equip en les 10 primeres jornades. FOTO: Nora MO

Marc Coy és el màxim golejador de l'equip en les 10 primeres jornades. FOTO: Nora MO

 

El tècnic creu que “l’equip està responent molt bé, fem un hoquei molt atractiu i hem anat evolucionant en el rendiment individual i en l’aplicació del model de joc”. Tot i que, l’ascens és un objectiu molt exigent, Mir assenyala que “de tots els equips els quals ens hem enfrontat no n'he trobat cap que estigui molt per sobre nostre”. Abans del Nadal, els verds van empatar contra el líder, el Vilafranca.

Més info: Repartiment de punts a Can Xarau pel primer i el segon d'Ok Liga Plata Nord

 

Tot i que des del club reconeixen que existeix la il·lusió de l’ascens, “tampoc volem vendre la pell de l’ós abans de caçar-la”, diu Núñez. Al vestuari, són optimistes també, però de moment toquen de peus a terra: “cal mantenir aquesta regularitat durant tota la temporada i tot és susceptible a qüestions que puguin passar; si fem les coses malament podem perdre amb qualsevol”, apunta Mir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.