El Cerdanyola FC demana que la plaça a 2a RFEF es decideixi esportivament

El club ha emès un comunicat conjunt amb l'UE Sants i el FC Martinenc demanant a la federació que es resolgui "l'incertesa esportiva"

El Cerdanyola Futbol Club s'ha unit aquest dimecres 3 d'agost en un comunicat a l'Unió Esportiva Sant i al Futbol Club Martinenc, per exigir que es resolgui de manera esportiva, donant suport al fair-play, quin dels tres clubs aspirants es queda amb la plaça a la categoria Segona B-Segon RFEF

Es queixen a la Real Federación Española de Futbol de la "situació d'incertesa esportiva" havent arribat el mes d'agost "sense encara saber on quedaran inscrits els tres equips catalans per a la temporada 2022-2023". 

El Cerdanyola es beneficiaria si el criteri fos esportiu

Els clubs afirmen que han estat seguint les indicacions de la Federació Catalana de Futbol i que han estat pendents dels canvis que la federació estatal havia proposat sobre la modificació de cobertura de vacant, però que a hores d'ara ja s'ha complert el termini previst d'espera sense cap resolució. 

Aquesta modificació del procediment a què es refereixen implicaria que la plaça l'ocuparien, amb criteris de prioritat, els equips de la mateixa categoria i grup que tinguessin un millor mèrit esportiu entre els que ocupen una posició de descens en la mateixa categoria. 

Si realment es complís el criteri esportiu, la vacant seria pel Cerdanyola en ser el millor equip per punts de classificació de tots els grups de Segona RFEF que van baixar de categoria. Per tant, en cas d'haver-hi alguna plaça en aquesta categoria per culpa d’algun equip amb deutes que no compliria els requisits per mantenir la plaça, el Cerdanyola jugaria una temporada més a Segona RFEF quedant-se ell la plaça. 

Evitar que es decideixi per subhasta

Tot i això, els clubs tenen dubtes de si veritablement prima el criteri esportiu o per contra l'econòmic, ja que un altre apartat de la normativa genera ambigüitat i hi ha la possibilitat que tot es resolgui en subhasta al millor postor. Això és precisament el que els tres clubs volen evitar amb aquest comunicat, tot demanant a la federació catalana que "defensi els seus drets i interessos". 

Per tant, els clubs donen suport a decidir-ho en un fair-play esportiu i demanen que "primi el dret esportiu, com així ho diu l'ètica del nostre esport, per sobre dels interessos econòmics". En tot cas, demanen que la vacant surti del preu del seu deute, és a dir, es pagui el deute que hagi deixat el club que tenia la plaça, però que en cap cas es decideixi amb criteri de qui paga més. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.