L'empresa cerdanyolenca Onalabs i el FC Barcelona presenten Onasport

Es tracta d'un dispositiu no invasiu per optimitzar el rendiment i prevenir lesions que registra els paràmetres físics en temps real a través de la suor

Onalabs Inno-Hub, l'startup de tecnologia mèdica cerdanyolenca, pionera en el desenvolupament de solucions digitals no invasives per als àmbits de la salut i l'esport, ha anunciat el llançament precomercial del dispositiu Onasport, en col·laboració amb el Barça Innovation Hub (BIHUB), centre de gestió del coneixement i de la innovació del FC Barcelona, encarregat de fomentar i promoure la innovació en l'àmbit de l'esport.

Aquest dispositiu, presentat el dijous 30 de maig a les instal·lacions del FC Barcelona, té forma de banda pectoral i registra, processa i mostra, en temps real i de manera contínua i remota, el nivell de lactat, la pèrdua d'electròlits, la deshidratació a través de la suor i la freqüència cardíaca. 

En l'actualitat, el monitoratge continu d'un esportista es limita principalment al seguiment de la freqüència cardíaca i al mesurament del lactat de manera invasiva i no contínua, com a únics paràmetres rellevants. Onasport es dirigeix principalment a atletes d'esports de resistència, d'equip, directors tècnics i entrenadors.

 

Més de 5.000 dispositius el 2024

Onalabs, que ha comptat també amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra i de la fundació Andorra Recerca Innovació (AR+I), preveu comercialitzar més de 5.000 dispositius durant 2024 a través del model B2C, i està oberta a col·laboracions amb distribuïdors (B2B2C).

Des de l'octubre de l'any passat, l'empresa cerdanyolenca té a BIHUB com a soci estratègic, una aliança nascuda amb l'objectiu d'avançar el desenvolupament d’Onasport i la comercialització del dispositiu i la seva progressiva evolució, que permetrà incorporar nous biomarcadors.

Més info: Una empresa de Cerdanyola crea una aliança amb el Barça

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.