L’esport local es reactiva amb la represa dels entrenaments i l'inici dels campus

Els clubs esportius estan pendents de quina realitat es trobaran al setembre, quan s’han de reprendre les competicions

Les pilotes tornen a botar, els patins tornen a rodar i les porteries tornen a rebre gols. El final de l’estat d’alarma ha permès que bona part dels clubs esportius de Cerdanyola del Vallès hagin reprès la seva activitat, d’una forma o altra, als pavellons i instal·lacions de la ciutat.

Entre diverses mesures de seguretat per prevenir els contagis, l’esport cerdanyolenc ha reactivat entrenaments, campus d’estiu i sessions de tecnificació després de tres mesos aturats.

Retrobaments a la pista

El dilluns 29 de juny, les jugadores de l’equip sènior del Club Bàsquet Femení Cerdanyola van entrenar, per primer cop des del mes de març, totes juntes a la pista. Abans d’entrar al pavelló aprofiten l’exterior del PEM Guiera per fer exercicis previs a l’aire lliure. En entrar a la pista, cal rentar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que facilita la instal·lació, i l’equip tècnic del club porta mascareta durant l’entrenament.

Així, les mesures de seguretat no impedeixen que es pugui reprendre la pràctica esportiva, que ha estat aturada tres mesos. Durant les últimes setmanes del mes de juny, també s’han retrobat altres equips sènior com els conjunts d’Ok Lliga femenina i Nacional Catalana masculina del Cerdanyola Club d’Hoquei. Alguns es retrobaran pròximament, com el primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola, que durant el mes de juliol farà alguns entrenaments per reprendre el contacte. “Seran dos entrenaments per trobar-nos i fer caliu”, explica l’entrenador del CB Cerdanyola, Jordi Cornellà.

Aquesta represa dels entrenaments arriba en un moment estrany pels clubs. Els equips van veure acabades les seves lligues durant el confinament, i en la tornada als entrenaments  els equips han canviat amb jugadors que no segueixen i altres nous que s’han incorporat.

Un entrenament del Cerdanyola Club d'Hoquei a Can Xarau. FOTO: Mónica GM

Un entrenament del Cerdanyola Club d'Hoquei a Can Xarau. FOTO: Mónica GM

 

 

La incògnita: Com serà l’inici de temporada?

“Tenim molt poca informació, no sabem com es farà la represa de les competicions”, assenyala el gerent del Cerdanyola Futbol Club, Miquel Bonamich. Els clubs esportius han pogut reprendre l’activitat, però no saben com serà la tornada de les competicions. Com molts altres sectors, i la societat en general, l’esport està pendent de possibles rebrots de coronavirus.

Ara per ara, però, moltes federacions han planificat poder iniciar les competicions entre els mesos de setembre i octubre. Tot i això, encara és una incògnita en quines condicions es reprendran les lligues. Podrien seguir l’exemple de la primera divisió de futbol i jugar-se sense públic, però tot això, de moment, segueixen sent conjectures i possibilitats.

Aquesta setmana, la Generalitat ha fet públic el pla sectorial de la fase de represa per a l’àmbit esportiu aprovat pel PROCICAT. El pla fa referència a l'ús de les instal·lacions i la gestió de les activitats esportives, i recull les mesures que regiran el desenvolupament de l’esport i l’activitat física a Catalunya durant l’etapa de represa. Entre les moltes mesures i recomanacions que es fan, hi ha el control de l’aforament de les graderies, que s’adaptarà a la normativa del moment. “Per mantenir la distància de seguretat cal deixar tres seients lliures de cada quatre”, assenyala el pla.

 

Activitats anul·lades

La pandèmia també ha obligat els clubs a anul·lar esdeveniments importants per a les entitats. El Club Patinatge Artístic de Cerdanyola (CPA) no va poder celebrar el Trofeu del Roser de Maig, i el Cerdanyola FC va anul·lar la Cerdanyola CUP, que ja havia acollit la fase prèvia al mes de febrer. El club de futbol cerdanyolenc també ha vist frustrat el torneig del Roser de Maig i les jornades de portes obertes, on aconseguien part de les inscripcions per la pròxima temporada. “Ara estem en època d’inscripcions. És important que s’apuntin amb temps”, destaca Bonamich.

Campus d’estiu, en marxa

Adaptant-se a les mesures de seguretat pròpies dels casals, alguns clubs de la ciutat acolliran campus d’estiu i jornades de tecnificacions destinades als esportistes més joves. Durant els campus, s’han de prendre mesures com les mesures de protecció personal, la reducció del nombre de nens i nenes que formen cada grup de treball o la presa diària de temperatura als participants.

El Club Handbol Cerdanyola iniciarà el campus d’estiu el 6 de juliol, mateix dia que començarà el campus del Cerdanyola FC. El Cerdanyola CH seguirà fent entrenaments de diferents categories durant tot el juliol, però no acollirà el campus anual del cerdanyolenc Marc Coy, qui va decidir suspendre’l a causa de la pandèmia. En substitució, Coy, qui juga a la primera divisió italiana d’hoquei patins, ha posat en marxa unes tecnificacions individuals esperant que el pròxim estiu el campus pugui tornar “amb més força i energia”.