Pepper Runners Team desembarca al Sàhara

L'equip, format per una cerdanyolenca i un cornellenenc, comencen aquest dissabte 10 de febrer l'aventura més emocionant de la seva vida: creuar el desert amb un cotxe de 26 anys

Amb poc més de 20 anys, l'Amanda Fernández i el Carlos Muñoz encaren una de les aventures més emocionants de la seva vida. Aquest dissabte 10 de febrer, els dos joves de Cerdanyola i Cornellà de Llobregat, respectivament, desembarcaran amb el seu cotxe al port de Tànger per a seguir el camí cap a El Hajef, des d'on començaran una travessa de sis dies pel desert del Sàhara.

El seu acompanyant serà un Citroën Saxo del 1998, és a dir, un cotxe de més de 20 anys, requisit indispensable per a participar a l'Uniraid. Es tracta d'un ral·li solidari en què participen estudiants de tot arreu, de fet, l'anomenen el 'Dakar dels estudiants'. L'Amanda i el Carlos, però, no són novells en món del motor: tots dos es van conèixer a la Fórmula Student, una competició de cotxes elèctrics, també entre universitaris, en què la cerdanyolenca competia amb l'equip de la UPC de Terrassa i el cornellenc amb el de la UPC de Manresa.

L'Amanda i el Carlos han estudiat a la UPC i han participat en diversos campionats universitaris d'automobilisme. FOTO: Guillem Barrera

L'Amanda i el Carlos han estudiat a la UPC i han participat en diversos campionats universitaris d'automobilisme. FOTO: Guillem BarreraTot i això, aquesta serà la primera vegada que tots dos surten de l'asfalt del circuit per a trepitjar la sorra del desert; tot un repte per a ells. Encara que la dificultat més gran que s'han trobat, coincideixen, ha sigut el temps. A finals de novembre van decidir que volien participar, però "fins que no tinguéssim un patrocinador, no teníem clar de tirar-ho endavant", expliquen.

Més info: Pepper Runners Team: un projecte de ral·li solidari amb ànima cerdanyolenca

 

Un cotxe en temps rècord

En poc més de dues setmanes, els joves van aconseguir els patrocinadors que necessitaven per a pagar els gairebé 2.000 euros que val la inscripció. "Tota la resta ho hem pagat de la nostra butxaca", afirmen. El cotxe el van comprar per 300 euros al Wallapop i després de bastantes reparacions, com el canvi de filtres, un palier nou o el vinil, entre d'altres, ja està a punt per a pujar i baixar per les dunes del Marroc.

També van haver de buidar la part del darrere per a poder portar les tendes de campanya i el material solidari. 40 kg de joguines, en concret, que repartiran per les escoles i pobles per on passin durant la cursa. Aquestes joguines han estat proporcionades per l'empresa barcelonina 'Il·lusions solidàries', dedicada a recaptar tota mena de joguines i arreglar-les.

L'Amanda i el Carlos porten 40 kg de joguines a la part del darrere del cotxe. FOTO: Guillem Barrera

L'Amanda i el Carlos porten 40 kg de joguines a la part del darrere del cotxe. FOTO: Guillem Barrera

 

Aquest caire solidari i l'esperit aventurer de la cursa va ser, precisament, el que els va fer tirar-se a la piscina i participar a aquest ral·li. Durant aquesta setmana només tindran un roadbook i una brúixola que els ajudaran a seguir el camí fins a la meta. Per tots dos, però, l'objectiu no és guanyar, sinó acabar la cursa i gaudir de totes les etapes: "al final si fas el burro, no arribaràs al final", sentencien.

Participar-hi per ells ja és un premi, que s'han guanyat a base de constància, treball i organització. La seva gran fortalesa, segurament, és que es reparteixen totes les tasques, des de la planificació fins a la conducció. Hi ha equips que són molta gent, "nosaltres entre els dos som els conductors, els mecànics, els de màrqueting i els de les finances", expliquen rient.

 

El TOT col·labora amb Pepper Runners Team

El TOT Cerdanyola ha col·laborat amb Pepper Runners Team, donant visibilitat a l'equip i al projecte solidari dels dos joves. D'aquesta manera, el TOT estarà present també al ral·li Uniraid pel desert del Sàhara. 

El TOT col·labora amb Pepper Runners Team. FOTO: Guillem Barrera

El TOT col·labora amb Pepper Runners Team. FOTO: Guillem Barrera

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.