Plata pel Cerdanyola CH a la 2a Lliga Catalana

Les cerdanyolenques han caigut pels pèls davant del Manlleu a la final de la segona edició de la Lliga Catalana per 6-5

El Cerdanyola Club d’Hockey ha quedat subcampió de la 2a edició de la Lliga Catalana després de caure per 6-5 davant del CP Manlleu a la final d’aquest dissabte 23 d’octubre a Santa Perpètua de Mogoda. Les de Dani Setién van vèncer els tres altres equips amb qui han compartit grup en aquesta lligueta: PHC Sant Cugat, Vila-Sana CH i CH Mataró. Finalment el Sarda s’ha vist les cares a la final amb l’altre equip classificat a semifinals, el CP Manlleu.

Més info: El Cerdanyola CH participarà a la segona edició de la Lliga Catalana

Les osonenques del CP Manlleu seran un rival reiterat en aquesta temporada pel Cerdanyola CH. Les verd-i-blanques s’hi enfrontaran en semifinals de la Supercopa d’Espanya i també a la Lliga Europea.

Més info: El CP Manlleu, primer rival del Cerdanyola CH a la Supercopa d'Espanya

Triplet de Gemma Solé

La trobada ha començat amb un domini equiparat pels dos equips, que en pocs minuts s’ha decantat pel Cerdanyola. Les rivals han dominat la possessió a l’inici, aconseguint un temps d’atac més llarg. Però les verd-i-blanques ho han contrastat amb una defensa sòlida i amb algunes ocasions clares: Xicota i Figuerola han generat un 2 contra 1 al 6’ que la portera Abril ha aconseguit refusar.

El marcador s’ha estrenat uns instants després de l’entrada de Gemma Solé a pista, al 10’ en què Solé ha xutat amb potència des de fora de l’àrea. La jugadora del Manlleu, Nara López, ha respost al 11’ amb una rematada des del segon pal. Amb la tensió que suposa l’1-1, Adriana Gutiérrez ha  tallat una bola del Manlleu a mig camp i ha fet una passada precisa al stick de Gemma Solé que, en un cara  acara amb la portera, ha fet ganxo i ha rematat pujant l’1-2 al marcador al 13’.

Les de Dani Setién han seguit controlant les jugades d’atac, combinant amb una bona defensa sense deixar buits al Manlleu. Al minut 20, Xicota i Solé han generat una jugada de gol similar a l’anterior: Solé ha rebut la bola de Xicota, ha controlat davant la portera i ha rematat després de fer el ganxo. Les verd-i-blanques han anat al descans amb un 1-3 i amb el partit a favor en tots els sentits.

Remuntada psicològica i del marcador

El Cerdanyola ha entrat a pista amb la mateixa solidesa, provocant possessions llargues d’atac. En una d’aquestes, Figuerola ha fet un llançament des de mig camp que Diana Silva ha rematat dins de l’àrea, sumant el 1-4 en el 30’. Però la reacció del Manlleu ha estat instantània: en el servei de mitja pista, Nara López ha rematat aconseguit el 2-4. Un gol que psicològicament ha col·locat al Manlleu a dins del partit, i li ha permès sumar el tercer gol al 32’ a partir d’una paret entre Nara López i Mara Díez.

En el minut 34 les cerdanyolenques han tingut l’oportunitat de distanciar-se en el marcador amb la 10a falta, però el xut directe de Gemma Solé s’ha desviat massa alt. Aprofitant el canvi de tornes pel que fa al domini de joc i a les ocasions perilloses, la rival Ona Castellbí ha equiparat el marcador per 4-4 al 36’ amb una rematada des d’un cantó que Mariona Surós no ha pogut aturar.

L’empat ha igualat els punts, però les jugadores del Manlleu han aconseguit una superioritat psicològica que les ha catapultat a la victòria. Ona Castellbí ha posat per davant del marcador al Manlleu en el 41’ amb una rematada que ha entrat en la porteria de Surós per l’escaire. No ha trigat a arribar el 6-4 arran d’un gol de Maria Anglada remat des del segon pal. A falta de 13 segons per xiular el final, Adriana Gutiérrez ha aconseguit el 6-5 picant la 15a falta directa. Malgrat la derrota verda, el partit ha estat viu fins a l’últim segon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.