Santi Lara, tècnic del Cerdanyola FC: “Jugar la Final 4 de Copa Catalunya és una festa per al club”

Entrevista a Santi Lara, entrenador del Cerdanyola Futbol Club de futbol sala

S’acosta una data històrica pel Cerdanyola Futbol Club de futbol sala: el 3 de setembre el primer equip disputa a Martorell la Final 4 de Copa Catalunya davant del Barça. Ho fa després d’haver completat una temporada brillant amb el tècnic Santi Lara al capdavant, que enguany enceta la seva segona temporada al club.

El 3 de setembre és una data clau en el calendari. Com encaren la Final 4 després del període estival?

Portem tan sols una setmana entrenant. La Final 4 ens arriba una mica justa perquè els equips que hi participen són de categories superiors a nosaltres i vam començar molt abans la pretemporada. Però la il·lusió amb què ho encarem ens ajudarà moltíssim a estar preparats. Estem molt contents de participar-hi, sobretot després de l'enorme esforç de l'any passat. Al final és una festa tant pel Cerdanyola com pel club, una fita històrica.

Per tant, lluitaran pel títol però ja estan prou contents amb haver arribat fins aquí.

Evidentment. Ens enfrontem al millor equip del món, el Barça. El lògic és que ens guanyin i siguin superiors a nosaltres. Anirem a competir i amb tot el que podem donar, però sobretot a gaudir-ho.

"Incorporar-se a un grup que té una direcció definida ajuda molt els nous".

Nou any, també nou planter. Com s'estan adaptant les noves incorporacions?

Al final mantenim gairebé tots els jugadors de la base de l'equip, només tenim una baixa, l'Àlex Aguilar i hem incorporat al Jan Torres i el Corbo. Ens ve perfecte perquè ja vam acabar molt conjuntats la temporada amb una línia molt marcada, i incorporar-se a un grup que té una direcció definida ajuda molt els nous. Per això la seva adaptació és molt senzilla.

No hi ha hagut, per tant, canvis d'estratègia per empastar l’equip?

La nostra manera de jugar serà la mateixa. Evidentment, s'han de fer canvis per a millorar a nivell d'atac i defensiu, però el model de joc serà el mateix. Una defensa zonal que pressiona alt i un atac molt directe a 3 1 i diferents variants. També aprofitant la qualitat dels nostres jugadors.

El PEM Guiera s'ha vist ple de gom a gom en els partits de Copa Catalunya. Això denota la il·lusió per aquest títol i dl suport de l'afició?

Sí. Era el meu primer any al Cerdanyola i em va sorprendre el suport de la gent, des dels Green Devils fins a tothom. Sentim molt el recolzament de la nostra gent. El que vam viure l'últim partit de Copa Catalunya contra el Club Natació Sabadell va ser brutal. S'han fet samarretes commemoratives i ens acompanyarà moltíssima gent de Cerdanyola a Martorell per la Final 4.

"Durant la segona part de la temporada hem tingut moltes lesions i anàvem molt justos d'efectius, però els jugadors han fet un esforç enorme".

En aquell moment esperaven passar a la Final 4?

La veritat és que Copa Catalunya ha sigut un miracle. Durant la segona part de la temporada hem tingut moltes lesions i anàvem molt justos d'efectius, però els jugadors han fet un esforç enorme. Cada eliminatòria que passàvem eliminant el Parets, l'Escola Pia, al líder de la nostra categoria, el Mataró… Arribàvem a l'últim partit amb la intenció de donar el màxim i ho vam aconseguir.

La lliga comença el 17 de setembre. Com valora el nivell d'enguany de la competició?

És molt alt. Tots els equips tenen jugadors diferencials i entrenadors que treballen molt bé… és una categoria molt complicada. Estem molt contents amb el planter que ha definit el David Herráez i volem fer un pas endavant. L'any passat vam estar a punt d'aconseguir la millor classificació de la història del club, la vam igualar, i enguany hem de mirar més amunt. Tenim equip per a fer-ho i ens estem preparant.

Respecte a la temporada passada, quins errors es poliran i quins punts forts es potenciaran?

L'enfocament de la pretemporada no té res a veure amb el de l'any passat. En els entrenaments anteriors no treballàvem el joc real, era tot molt integrat amb exercicis. El canvi s’ha notat ja durant la primera setmana guanyant per 9 a 2 el primer partit de pretemporada. Volem que els jugadors tinguin totes les eines per a prendre les millors decisions dins del camp.

"Aquest any tindrem filial, una molt bona notícia que ajudarà que el primer equip tingui una progressió i transició de jugadors".

Com valora la trajectòria de l’equip fins ara, sumant ja set temporades en Segona Divisió B?

L'equip ha anat transformant-se igual que la secció de futbol sala del club. Ara estem a Segona B on el club va començar amb l'objectiu de mantenir-se en una categoria molt bona i mira, avui estem parlant d'intentar estar en el top 4 de la categoria. L'evolució és molt bona, així ho diuen els resultats i el treball que s'està fent a la base quan altres clubs es fixen en jugadors nostres.

La base té prou nivell per a fer el relleu?

El nivell de la base és molt alt i s’està treballant perquè es quedi al Cerdanyola. Aquest any tindrem filial, una molt bona notícia que ajudarà que el primer equip tingui una progressió i transició de jugadors. El fet de jugar la Final 4 ajuda, el fet de millorar el juvenil també... crec que en uns anys tindrem molt bons resultats.

Quins objectius es marca per la temporada que ve?

Som molt ambiciosos. Esperem que no ens penalitzi, però hem de ser-ho. Volem estar el més alt possible, millorar la classificació de l'any passat. Estar al top 4 o el més a prop i ser un dels equips capdavanters de la competició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.