Torna la Cursa per Collserola en horari nocturn

Les inscripcions als dos recorreguts es van exhaurir dies abans de tancar el termini

La part cerdanyolenca del Parc Natural de Collserola tornarà a ser l’escenari de la cursa que dona la benvinguda a l’estiu de la mà del club Cerdanyola Atletisme i Triatló. La 31a edició de la Cursa per Collserola tindrà lloc el dissabte 10 de juny i es farà, per segon any consecutiu, a les 20 h i amb les piscines del Turonet com a punt de sortida i arribada.

Les inscripcions a les dues curses que formen l’esdeveniment es van exhaurir fa dies.

Es consolida l’horari nocturn

L’edició de l’any 2022 va estrenar l’horari nocturn de la cursa i aquest any es repeteix per segon any consecutiu. Tradicionalment, s’havia fet al matí, però en la 30a edició es va fer un canvi que va funcionar amb més de 600 participants.

Així, la sortida es farà a les 20 h i l’entrega de premis a les 21.15 h. A més a més, els participants podran refrescar-se a la piscina del Turonet fins a les 22.30 h. L’entrega dels dorsals es farà a la ZEM Fontetes tant al matí del mateix dia 10 (d’11 a 13.30 h) com a la tarda (18 h).

Dos recorreguts

La cursa comptarà amb dues modalitats: un recorregut llarg i un més curt. L’opció més llarga consta de 14 quilòmetres  amb un desnivell màxim de 354 metres. Els corredors entraran a Collserola per Canaletes i passaran pel camí de Can Catà, continuaran en paral·lel al Torrent de Sant Iscle fins al límit amb Barcelona i passaran pel Mirador del Forat del Vent. La tornada la faran passant pel costat del Turó d’en Gras i en paral·lel, de nou, al Torrent de Sant Iscle.  També passaran a prop del tanatori de Collserola, giraran abans d’arribar al Turó del Puig Pelat i passaran per Can Catà per després tornar al Turonet des de Canaletes.

Recorregut de la cursa de 14 quilòmetres. FOTO: Cerdanyola AT

Recorregut de la cursa de 14 quilòmetres. MAPA: Cerdanyola AT

El recorregut curt consta de 7,5 quilòmetres amb un desnivell de 150 metres. Aquesta modalitat farà el mateix inici de la cursa llarga, però canviarà de camins quan els participants arribin a l’esplanada de Sant Iscle. Passaran al costat del tanatori i tornaran a entrar per Canaletes.

Recorregut de la cursa de 7,5 quilòmetres. MAPA: Cerdanyola AT

Els guanyadors de 2022

La 30a edició va comptar amb 425 atletes a la cursa llarga i 235 a la curta. La modalitat de 14 km va tenir com a guanyadors de la cursa llarga  a Mireia Pons Torres (57:37) i Carles Pérez Guallar (53:12). El pedi masculí el van completar Luis Sala-Bellsolell (53:25) i Marçal Rosès Milà (53:27). El segon i tercer lloc femení va ser per a Jackeline Gómez Mamian (1:03:29) i Almudena Ortiz Milán (1:05:57).

Més info: 660 atletes participen en la primera Cursa per Collserola celebrada al vespre

Pel que fa a la cursa de 7,5 km, la primera classificada en la competició femenina va ser estat Laia Cuervo Noguera (34:14) i en la masculina Fernando Ruiz de Pedro (27:19). El podi femení el van completar Sandra Jiménez Argüello (34:41) i Sara Bergua Martin Romo (37:03), i el masculí Javier Torres Carrasco (28:31) i Adrià Vicente Delmar (28:54).