Cultura popular, concurs d'arrossos i més música en el tercer dia del Roser de Maig 2023

Aquest diumenge 7 de maig s'ha viscut el penúltim dia de la Festa Major del Roser de Maig

El matí del diumenge de Festa Major del Roser de Maig ha començat amb la pluja com a protagonista. Tot i això, la Pedalada Popular ha transcorregut sense cap problema i amb el recorregut previst. Un centenar de persones han participat en la pedalada en què grans i petits han pogut gaudir d'anar amb bicicleta pels carrers de Cerdanyola. Una cop arribats al Parc del Turonet, lloc d'inici i final de l'activitat, s'han sortejat diversos obsequis entre els participants. Tant bon punt ha acabat la Pedalada Popular, ha sigut el torn de la Cercavila de Gegants, que ha tingut inici i final al mateix Parc del Turonet.

Més info: FOTOS: La Festa Major continua amb la cultura popular i el concurs d'arrossos

Paral·lelament, s'ha desenvolupat la Diada Castellera a la plaça de l'Abat Oliba amb els Castellers de Sant Cugat com a convidats. Els Castellers de Cerdanyola han sortit amb dos pilars de quatre simultanis i han acabat amb un 4 de 6, que han carregat i descarregat per primera vegada aquesta temporada. La plaça de l'Abat Oliba ha ovacionat l'esforç dels Castellers, que han acabat la diada més que satisfets. 

Diada castellera del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Diada castellera del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Al migdia, a la plaça de Sant Ramon el Concurs de Paelles del Roser de Maig s'ha realitzat amb èxit de participació. Prop de 300 persones han participat en el concurs, en el qual s'han presentat 19 paelles. Des de les 12 h del matí els grups participants han començat a encendre els fogons i s'ha viscut un ambient d'allò més festiu. Les 19 paelles que s'han presentat, han tingut l'oportunitat de competir en les quatre categories de premis: millor presentació, més original, millor comparsa i millor gust.

Més info: Èxit de participació al Concurs de Paelles, tot i la pluja

Concurs d'arrossos de la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Concurs d'arrossos de la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

 

Més actuacions de la cultura tradicional

Després de l'aturada per dinar i l'amenaça de pluja del migdia, les activitats han continuat el seu curs a diferents punts de la ciutat. Al Parc Xarau s'ha fet l'activitat Re-viu, Re-forma i Re-cicla amb El Clupi i després la música de mariachis ha sonat a l'envelat en la festa dedicada a aquest gènere musical provinent de Mèxic.

La cultura tradicional ha continuat sent protagonista amb l'actuació de l'Esbart Dansaire Sant Marçal. La música ha anat a càrrec de l'Orquestra d’acordions JAVA, formada per acordionistes d’Aulos i d’escoles de música del Vallès Occidental. Tot seguit, s'ha fet la ballada de sardanes a la plaça Francesc Layret, que ha comptat amb la música de la Cobla Sabadell i els sardanistes de l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola. Els músics han hagut de resguardar-se sota el porxo de l'ajuntament perquè a mitja actuació ha començat a ploure lleugerament.

Ballada de sardanes del Roser de Maig. FOTO: Mónica GM

Ballada de sardanes del Roser de Maig. FOTO: Mónica GM

Juan Magán tanca els concerts al Turonet

I per tercera nit consecutiva, Turonet ple de gom a gom. Aquest diumenge s'han viscut els últims concerts al Parc del Turonet. Malgrat que ha plovisquejat a primera hora de la nit, Aina da Silva ha donat el tret de sortida a la vetllada musical portant el la música urbana a l'escenari. Cap a les 22 h, el badaloni i anomenat "rei de l'electro-latino", Juan Magán, ha fet embogir la multitud que s'aplegava a la plaça amb cançons conegudes com No sigue modas o Bailando por ahí. El cantant, compositor i productor s'ha servit d'una taula de DJ, una pantalla gegant i pirotècnica per presentar les seves cançons i d'altres artistes per fer ballar i saltar el públic.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.