Punt final a un multitudinari i divers Roser de Maig

Termina una nova edició de la Festa Major del Roser de Maig

Punt final a la Festa Major del Roser de Maig 2023. Amb el festiu local i les últimes activitats, s'ha tancat una edició multitudinària de la festa que ha deixat imatges com el Turonet ple de gent cantant als concerts o les actuacions de les entitats de cultura popular de la ciutat. Tot plegat, en una Festa Major de dies assolejats i una nit de pluja lleugera que no va frenar les activitats.

El programa d'activitats del Roser de Maig 2023 continua durant les pròximes setmanes amb activitats culturals.

Més info: Continuen les activitats del programa del Roser de Maig de Cerdanyola 2023

Activitats infantils i espectacles en l'últim dia


El dilluns festiu ha estat l'últim dia de Festa Major a la ciutat. Els infants no han tingut classe i han aprofitat per participar en les activitats familiars organitzades al Parc Xarau. Ja al migdia, el parc ha acollit l'espectacle de la companyia Rikus.

En paral·lel, La Bòbila s'ha omplert de joves futbolistes de diferents edats que participaven en el torneig Maigball 7x7 organitzat per Cerdanyola Futbol Club. També ha estat un matí d'handbol amb el 4x4 organitzat pel Club Handbol Cerdanyola.

7x7 de futbol. FOTO: Mónica GM

7x7 de futbol. FOTO: Mónica GMAl vespre, el punt final de la Festa Major l'ha posat l'espectacle Tarab de la companyia Fun Dan Mondays. Música en directe, percussió, escenografia canviant i molt moviment en un muntatge que ha omplert la plaça de l'Abat Oliba.

 

Inici amb els Joves Diables

La colla dels Joves Diables de Cerdanyola va donar, el divendres 5, el tret de sortida a la Festa Major del Roser de Maig 2023 amb el pregó que ha tingut lloc la tarda del divendres des del balcó de l’ajuntament. El cap de colla, el Mike, va recordar a totes les persones que han passat pels Joves Diables de Cerdanyola des dels seus inicis l'any 1983.

Més info: FOTOS: El pregó del Roser de Maig 2023 en imatges

Els Diables van estar acompanyats per les autoritats de la ciutat i també es va fer una ballada de sardanes i els Geganters, l’Esbart Dansaire Sant Marçal i la Casa d’Andalusia van actuar davant del públic que es va aplegar a la plaça de Francesc Layret.

Imatge del pregó de la Festa Major del Roser de Maig 2023. FOTO: Ale Gómez

Imatge del pregó de la Festa Major del Roser de Maig 2023. FOTO: Ale Gómez

 

El primer dia de Festa Major va continuar amb el correfoc infantil i les primeres visites al Mercat Modernista, i la nit ha arrencat amb el Piromusical. Al Turonet, el grup tribut Descanso Dominical va repassar les cançons més conegudes de la trajectòria de la mítica banda madrilenya davant d'una plaça plena de gom a gom i amb públic de diferents edats. 

En paral·lel, la festa Los 40 Urban amenitzava la nit del Parc Xarau amb música actual. La vetllada va continuar al mateix espai amb La Martinada i el DJ Eros. Passada la mitjanit, el grup Celtas Cortos va sortir a l'escenari del Turonet per mantenir un cert punt nostàlgic tocant temes històrics de la seva discografia.

El dia de La Pegatina

El segon dia de la Festa Major va començar a les 8 h del matí els participants del 5è Concurs de Pintura RàpidaEl mercat Modernista va obrir de nou i es van fer activitats com el Trofeu Roser de Maig de Patinatge Artístic, organitzat pel Club Patinatge Artístic Cerdanyola. Durant tot el dia, els més petits van poder gaudir de diverses activitats infantils al Parc de Can Xarau

Més info: FOTOS: Esport, cultura i activitats familiars el dissabte del Roser de Maig

Des del mateix Parc Xarau va sortir la Cercavila de les Bèsties del Foc amb la participació de la Colla de Rubí, el Poll Foll de Ripollet, la Puput dels Joves Diables de Cerdanyola i la Martineta de Cerdanyola. A la mateixa hora, però al Parc del Turonet, va tenir lloc la 6a edició de la Baixcarnyola amb 22 participants. I durant tot el. dia, a la plaça Jaume Grau i Altayó, es van fer les Festes Alternatives amb activitats festives, culturals i musicals.

Més info: FOTOS: Les imatges dels carretons que han participat en la 6a Baixcarnyola

Els Joves Diables van tornar a ser protagonistes durant el segon dia de Festa Major amb el Correfoc i el seu contrapregó crític. Els concerts al Parc del Turonet van continuar davant milers de persones. Macaco va obrir les actuacions a les 23 h, i a la una de la matinada La Pegatina va agafar el relleu. 

Més info: FOTOS: Macaco i La Pegatina omplen el Parc del Turonet durant el Roser de Maig

Diumenge de cultura tradicional i electrolatino

El matí del diumenge de Festa Major va començar amb la pluja com a protagonista. Tot i això, la Pedalada Popular es va fer sense cap problema i amb un centenar de persones sobre les seves bicicletes. Tot seguit, la cercavila de gegants va agafar el relleu per passejar-se per la ciutat i, en paral·lel, va tenir lloc la Diada Castellera dels Castellers de Cerdanyola amb els Castellers de Sant Cugat com a convidats. Els Martinets van sortir a plaça amb dos pilars de quatre simultanis i han acabat amb un 4 de 6, que han carregat i descarregat per primera vegada aquesta temporada. 

Més info: FOTOS: La Festa Major continua amb la cultura popular i el concurs d'arrossos

Durant tot el matí, la plaça de Sant Ramon va acollir el Concurs d'Arrossos del Roser de Maig amb gairebé 300 persones participant per presentar 19 arrossos a concurs.

Concurs d'arrossos de la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Concurs d'arrossos de la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Després de l'aturada per dinar i l'amenaça de pluja del migdia, les activitats van continuar el seu curs a diferents punts de la ciutat. A la plaça de l'Abat Oliba va actuar l'Esbart Dansaire Sant Marçal, al Parc Xarau es va fer la festa mariachi i a la plaça Francesc Layret, la ballada de sardanes. 

I per tercera nit consecutiva, Turonet ple de gom a gom. Primer, Aina da Silva va portar els ritmes urbans a Cerdanyola. Després, Juan Magán va sortir a l'escenari davant d'un públic jove embogit per escoltar les cançons més mítiques del conegut com a "rei de l'electrolatino". 

Més info: FOTOS: Juan Magán i Aina da Silva protagonitzen l'última nit de concerts del Roser de Maig

Concert de Juan Magán al Parc del Turonet durant la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Concert de Juan Magán al Parc del Turonet durant la Festa Major del Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

 

Més info: Totes les activitats de la Festa Major del Roser de Maig de Cerdanyola 2023

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.