contingut promocionat
Amavir L

 

Amavir Sant Cugat, on infants i gent gran es fan companyia

L'objectiu és acostar les persones grans que viuen a la residència a generacions més joves, una iniciativa que aporta enormes beneficis a les dues parts

La residència Amavir Sant Cugat, situada al Carrer Víctor Hugo número 10, ha apostat en els últims anys per l'organització d'activitats intergeneracionals. L'objectiu? Acostar les persones grans que viuen a la residència a generacions més joves, una iniciativa que aporta enormes beneficis a les dues parts. Durant el curs escolar, Amavir Sant Cugat col·labora amb el col·legi Viaró dinamitzant trobades setmanals entre alumnes i residents, a més d'organitzar festes en dates assenyalades com pot ser Nadal. La proximitat entre escola i residència facilita molt el contacte. Aquest tipus d'activitats s'estan començant a desenvolupar també en altres centres educatius del municipi.

Convivència amb infants en campaments d'estiu 

Cada any s'acull a una mitjana d'entre 10 i 15 nens i nenes que realitzen activitats educatives i d'oci al costat dels residents FOTO: Cedida

Cada any s'acull a una mitjana d'entre 10 i 15 nens i nenes que realitzen activitats educatives i d'oci al costat dels residents FOTO: Cedida

Al marge de les festes i les trobades setmanals, sens dubte l'activitat intergeneracional més enriquidora són els campaments d'estiu que cada any s'organitzen en el centre sota el nom de "D'acampada amb els meus avis". Es tracta d'una experiència pionera en la qual, durant una setmana, les persones grans conviuen amb nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, duent a terme nombroses activitats conjuntes i compartint experiències i moments únics.

Els infants que hi participen són nets i besnets dels residents d'Amavir, així com fills dels treballadors, de tal manera que ajuden a facilitar la conciliació laboral i familiar per a la plantilla. Cada any s'acull a una mitjana d'entre 10 i 15 nens i nenes que, durant aquesta setmana, realitzen diferents activitats educatives i d'oci al costat dels residents: comparteixen esmorzars i menjars; fan gimnàstica i teràpies, a més de participar en gimcanes, bingos, excursions, tallers creatius i jocs esportius, entre altres activitats. Els horaris dels residents són respectats en tot moment per garantir el seu descans.

Felicitat i envelliment actiu

Es tracta d'una experiència pionera en la qual les persones grans conviuen amb infants de 6 a 12 anys FOTO: Cedida

Es tracta d'una experiència pionera en la qual les persones grans conviuen amb infants de 6 a 12 anys FOTO: Cedida

El fet de poder-se contagiar de l'alegria que desprenen els més petits suposa per a tots els residents una experiència inoblidable. Està demostrat que les persones grans implicades en activitats intergeneracionals se senten més felices que la resta persones de la mateixa edat. 

A més, compartir la seva jornada diària amb infants incrementa la seva activitat física, cognitiva i social, promovent l'envelliment actiu i saludable. Per la seva part, els més petits aprenen de les experiències que les persones grans comparteixen amb ells.

Més informació