contingut promocionat
collegi montserrat logo

 

 

Premi de recerca jove 2023 al Col·legi Montserrat

El Col·legi Montserrat és un centre amb gairebé 70 anys d’història que avalen la seva experiència

El Col·legi Montserrat, a l’avinguda de Sant Iscle, 6 de Cerdanyola (molt a prop de l’Ateneu i dels principals serveis de la ciutat), ha rebut el Premi de Recerca Jove 2023 pel foment de la recerca científica. Un reconeixement que també destaca la participació del professorat i alumnat als premis de recerca del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya en els diferents àmbits d’investigació.

L’obra premiada

Les alumnes del Col·legi Montserrat Elisabet Fonollosa i Sara Jané, alumnes de 4rt. d’ESO l’any 2023, han estat reconegudes amb el premi pel treball de recerca La memòria de la pell. Aquest treball explora un terme encunyat pels dermatòlegs per explicar que quan la pell ha rebut molta exposició solar sense protecció té un risc més alt de patir lesions cutànies en un futur.  Aquesta investigació va implicar les alumnes en una recerca de bibliogràfica sobre la qüestió i en entrevistes amb especialistes en dermatologia, així com en l’anàlisi de dades recollides sobre l’exposició solar i els seus efectes a llarg termini en l’organisme de les persones afectades.

Presentació del treball de recerca al Col·legi Montserrat. FOTO: Cedida

Presentació del treball de recerca al Col·legi Montserrat. FOTO: Cedida

Col·legi Montserrat, compromès amb l’excel·lència

Amb aquest reconeixement al Col·legi Montserrat, es destaca la dedicació i l’esforç dels seus alumnes en l’àmbit de la investigació científica, així com la qualitat de l’educació impartida pel centre.  El Col·legi Montserrat és un centre d’iniciativa privada i concertat pel Departament d’Ensenyament amb gairebé 70 anys d’història que avalen la  seva experiència. Es defineix com a una escola catalana, acollidora, integradora i democràtica.

Presentació del treball de recerca premiat. FOTO: Cedida

Presentació del treball de recerca premiat. FOTO: Cedida

 

Premis de Recerca Jove

Els Premis de Recerca Jove (PRJ) els lliura el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Àgència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca per fomentar l’esperit científic del jovent. Els PRJ reconeixen anualment, des del 1981, els treballs que al llarg d’un any realitzen estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya.