2024, any de cultura a Cerdanyola

L’any 2024 ha arrencat amb noves propostes d’espectacles i a l’espera que s’anunciïn les propostes d’entitats culturals locals que es podran veure al Teatre Ateneu i a altres espais de la ciutat

L’any cultural a Cerdanyola passa, en bona part, per l’escenari del Teatre Ateneu. Aquest 2024, s’hi podran veure obres de teatre professional i amateur, espectacles familiars, concerts diversos i pel·lícules projectades.

 

Teatre professional

L’Ateneu proposa sis obres de teatre per aquest primer semestre del 2024 amb actors de renom i companyies professionals amb propostes de comèdia, drama i històriques. A part d’aquestes sis, altres tres obres organitzades per a productores externes es podran veure fins al juny al Teatre Arteneu. Alguns dels actors i actrius que trepitjaran l’Ateneu aquests mesos són l’Emma Vilarasau, l’Eduard Farelo, la Marta Marco o el Carlos Cuevas.

Més info: A la venda les entrades dels espectacles per la temporada hivern-primavera del Teatre Ateneu

 

Propostes locals

A banda de les actuacions professionals, una altra de les parts importants de la programació del Teatre Ateneu són els espectacles i concerts organitzats per les entitats locals. Així, aquest 2024 s’esperen les actuacions d’entitats com l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, amb el Concert de Primavera previst pel 16 de març; la Jove Orquestra de Cerdanyola, la Casa de Andalucía o l’Orquestra de Cambra, que ja ha anunciat les dates dels seus concerts de Primavera (21 d’abril), Tardor (20 d’octubre) i Nadal (22 de desembre). La resta d’entitats aniran anunciat els seus espectacles i el TOT ho recollirà a la seva agenda.

L'Ateneu s'omple en el Concert de Nadal de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola

L'Ateneu s'omple en el Concert de Nadal de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola

 

Pel·lícules nacionals i internacionals

El cinema també arriba de la mà d’una associació cerdanyolenca. Ja són tradició les projeccions del Cineclub Xiscnèfils cada dijous amb pel·lícules produides a Catalunya i a diferents indrets del món. Properament es projectaran alguns films com ‘Alma viva’, ‘Past lives’ o ‘Creatura’.

Més info: Torna Xiscnèfils amb una programació de pel·lícules nacionals i internacionals

 

El teatre familiar

La vessant familiar de la programació la porta la companyia local Bambalina. Enguany La Pallassada es farà el 24 i 25 de febrer. Després d'una edició del 2023 en què els infants van poder gaudir d'altres disciplines, com la màgia, enguany els clowns tornen a agafar el protagonisme del cap de setmana més pallasso de l'any a Cerdanyola. Tot i això, els espectacles programats estan pensats perquè no es perdi la màgia entre els espectadors. També es tornarà a repetir, al setembre, el Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil, el FIT, convertint-se en un festival anual. A banda d’això, per a cada mes Bambalina ha programat un espectacle de teatre familiar; el proper 'Miranius, l’aventura d’habitar el món', aquest 28 de gener.

Més info: Un espectacle ben animal inaugura la programació del 2024 de Bambalina

 

Art al MAC

El MAC presenta una programació que té com a eixos el diàleg entre obres històriques medievals i barroques del MNAC amb l’Art Contemporani, la reivindicació del paper de les dones al còmic i la il·lustració, i una agenda d’activitats amb vocació social que s’adreça a tots els públics. La programació d’exposicions del museu té com a punts forts dues produccions de la Diputació de Barcelona: 'Història de les mans', que ja està en marxa, i de cara al març 'Cossos que parlen', una mostra que explora la representació del cos de la dona en el còmic a través de les autores des del segle XX fins a l’actualitat 

Més info: El MAC proposa un 2024 de diàleg entre la història i la reivindicació de les dones

 

Museu d’Història

El Museu d’Història segueix apostant per una programació estable sobre memòria democràtica, tant en actes commemoratius com en activitats i exposicions. La major part de les activitats tenen com a base la recerca, pròpia o aliena, amb la col·laboració d’altres entitats de la ciutat. Properament, tindran lloc actes com la ‘Commemoració del Dia Mundial de l’Holocaust i altres víctimes del nazisme’, el 4 de febrer; i el febrer i el març es dedicarà bona part la programació a les dones, sota el títol ‘Somhistòria’. 

Jaciment de Ca n'Oliver. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Jaciment de Ca n'Oliver. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.