Del blues americà al rock barceloní en la primera nit del Festival de Blues

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès s'allargarà amb concerts i activitats fins al 10 d'octubre

El 30è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès ja està en marxa. Divendres van sonar les primeres notes del certamen a la Masia Cordelles, l'Amfiteatre de Serraparera i la Masia Can Fatjó. Durant el cap de setmana seguiran els concerts i s'hi sumaran activitats i més actuacions a bars, comerços i altres espais de la ciutat.

Més info: PROGRAMA: Els concerts i activitats del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

La primera nit: Viatge del blues americà al rock barceloní

L'accent estadounidenc de Doug MacLeod va portar el blues americà a la Masia Cordelles, on va aconseguir la complicitat d'un públic que gairebé va omplir totes les cadires. Per aquest espais passaran tots els artistes i grups internacionals. L'excepció es viurà aquest dissabte 2 d'octubre, quan estaven previstes dues actuacions del britànic Errol Linton. La impossibilitat de tramitar el permís de treball des del Regne Unit ha obligat a cancel·lar les actuacions. En el seu lloc hi actuaran Rambalaya (12 h) i Cheap Bliss ( 21 h).

Doug MacLeod actuant a la Masia Cordelles. FOTO: Ale Gómez

Doug MacLeod actuant a la Masia Cordelles. FOTO: Ale Gómez

A la Masia Can Fatjó, que s'ha estrenat com a espai de concerts, es va escoltar el blues influenciat pels estils propis dels integrants de la banda sevillana Kid Carlos Band. A l'Amfiteatre de Serraparera, en canvi, va sonar el rock del barceloní Edgar Blues

Pels tres espais va passar el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, acompanyat per l'alcalde Carlos Cordón i regidors de l'Ajuntament de Cerdanyola. 

 

Els pròxims dies s'hi afegiran espais d'actuacions com el Mercat de Les Fontetes i Ca n'Ortadó.

6 espais de concerts

El festival se celebrarà enguany a la Masia Can Fatjó, que acollirà fins a 250 persones i els concerts dels grups estatals; Masia Cordelles, amb un màxim de 270 persones i amb concerts de bandes i artistes internacionals; l’Amfiteatre de Can Serraperera, limitat a 250 persones de públic i amb grups catalans; Mercat de Les Fontetes, que serà l’espai que més públic acollirà amb 700 cadires; Jardí de Ca n’Ortadó, on es faran les activitats infantils, i la Biblioteca Central, on es faran actuacions a l’hora del tancament.

Exposicions i altres activitats

En l’apartat d’exposicions, el Mercat Municipal de Les Fontetes acull l’exposició fotogràfica ‘Blues Visions’; la Biblioteca Central proposa ‘Temps de Blues’, el seu fons dedicat al blues, i el fotògraf Jordi Vidal mostrarà als carrers de Cerdanyola les seves fotos fetes durant totes les edicions del Festival.

Manuel Outumuro ha estat l’encarregat de crear el cartell del FIBC 2021 i presenta al Museu d’Art de Cerdanyola l’exposició fotogràfica ‘Musica de Camara’. Així mateix, l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès presenta ‘Art & Blues Rock’, una mostra de l’artista Jorge Extremera al B’Art de l’Ateneu.

Més info: El MAC inaugura la mostra fotogràfica 'Música de Cámara' de Manuel Outomuro

Pel que fa als llibres, s'ha presentat ‘Cerdanyola ciutat del blues’, de Joan Vizcarra i Juan Antonio Hidalgo i es presentarà ‘Aires de Tormenta’, de Manuel Poy. També s’organitzen actes pels més petits. La companyia Martingala presentarà l’espectacle infantil ‘Històries del Mississipí’, organitzat per Bambalina, i Santi Rovira presenta l’hora del conte especial amb ‘Petit Blues’.

Propostes del comerç

A més dels concerts ja planificats, l’Ajuntament de la mà del comerç i la restauració locals han creat un programa d’activitats especial. 31 comerços i 19 bars i restaurants participaran en el Festival de Blues, ja sigui per mitjà d’activitats, de degustacions i descomptes, o de promocions. Es faran presentacions de llibres, còctels i menús especials “del blues”, exposicions fotogràfiques i paradetes al carrer, entre d’altres.

Més info: El Festival de Blues envairà el comerç i la restauració locals

Blues als bars

Alguns bars organitzaran concerts i altres activitats a dins dels seus locals, amb un 70% d’aforament, i no a fora, com s’havia fet altres anys. Això és degut a les mesures del Procicat que només permeten fer concerts al carrer si es tanca la zona i si la gent roman asseguda, segons aclareix la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché.

La nit del 10 d’octubre es tornarà a viure una experiència que es va estrenar fa dos anys amb un èxit aclaparador, segons el president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal de les Fontetes, Julià Puig: “Hi vam posar molta il·lusió i hi van assistir entre 4000 i 5000 persones”. Enguany s’establirà un aforament de màxim 700 persones assegudes i repartides en 50 taules.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.