Cerdanyola dona la benvinguda a la primavera amb un programa ple d'activitats culturals

Amb l'arribada del bon temps, a la ciutat s'han programat activitats en línia però també a l'aire lliure

Després d'un any atípic, aquest 20 de març, torna la primavera a Cerdanyola del Vallès i, amb ella, la programació de diverses activitats culturals i familiars. La ciutat aprofitarà l'augment de les temperatures i la nova normalitat per celebrar activitats en línia però també a l'aire lliure. 

Poesia per arrencar la primavera

La literatura serà la protagonista de la vida cultural de Cerdanyola del Vallès des del 18 de març, Dia Mundial de la Poesia, al 23 d’abril,  Sant Jordi. 

L'Ajuntament ha elaborat el programa "Més Que lletres" amb una vintena d’activitats al voltant de la literatura i adreçades a tots els públics amb l'objectiu de promoure la lectura a la ciutat. El programa s’adaptarà a la realitat de la pandèmia, amb alguns actes presencials però d'altres telemàtics. 

Dia Mundial de la Poesia

Del 19 de març al 26 d'abril se celebrarà "Asseu-te amb la poesia", un acte d’homenatge al poeta Joan Margarit. Es farà portant els seus versos al carrer, unint l'arquitectura i la poesia, les dues grans branques de la vida de Joan Margarit i folrant els bancs de granit del carrer de Sant Martí amb una selecció dels poemes del poeta de Sanaüja.

Més info: Els bancs del carrer de Sant Martí es vesteixen per homenatjar a Joan Margarit

2a trobada de Tales Trucks

Les caravanes dels contes arribaran a Cerdanyola el 17 d’abril, d’11 a 20 h, a la pista d’Hoquei de la Biblioteca Central. Es tracta d'una activitat presencial i familiar que permetrà que caravanes i altres artefactes amb rodes visitin els carrers de la ciutat per oferir la narració de contes, màgia, circ, música i cançons.

Per assistir-hi caldrà reservar les entrades al web de l’Ajuntament. Aquesta activitat, com totes les presencials, es faran complint les mesures COVID19.

Torna la Jugatecambiental 

Després de l’aturada forçosa per la COVID-19, la Jugatecambiental tornarà a posar-se en marxa aquest mateix diumenge 21 de març. L'horari i el lloc de realització seguirà sent d’11.30 a 13.30 h al Parc del Turonet, i l'organització assegura que se seguiran totes les mesures de seguretat.

Més info: Es reprenen les activitats de la Jugatecambiental al Parc del Turonet

La primera activitats de la represa de la Jugatecambiental proposa als infants que hi participin fer una posta a punt l’hort del jardí de les papallones.

 

Contacontes La Constància

La Constància Factoria Cultural organitza enguany una nova edició del Contacontes 2021. Se celebrarà el pròxim 22 d'abril a les 19 h als Jardins del Museu de Ca'n Ortadó.

Més info: La Constància Factoria Cultural organitza una nova edició del Contacontes

Activitats a la natura de Collserola

El Parc Natural de Collserola també ofereix activitats a l'aire lliure durant aquest mes de març.

El dissabte 20 de març a les 10 h, qui vulgui podrà col·laborar en el condicionament de la font de Can Calopa. Es tracta d'una actuació de recuperació del camí d’accés a l’espai de la font. El mateix dia a les 11 h o a les 12.30 h, s'ofereix una passejada tranquil·la pels entorns del Centre d’Informació, per conèixer els valors del Parc de la mà d’un guia especialitzat.

Ja el diumenge 21 de març, a les 10 h, tothom qui vulgui podrà submergir-se en l'ecosistema d'éssers vius de Vallvidrera. Es tracta d'una activitat emmarcada en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

El dissabte 27 de març, qui vulgui es podrà submergir en l'ambient de l'alzinar i observar la diversitat d’espècies de l'ecosistema característic del Parc, tot caminant pels entorns del Centre d’Informació. I el diumenge 28, es farà una sortida pels entorns del Castell de Torre Baró per tal de localitzar i eliminar els focus de les espècies de plantes exòtiques invasores que hi ha en aquesta zona.

Per acudir-hi cal inscripció prèvia al telèfon del Centre d’Informació: 932803552. 

La diada més esperada, el Sant Jordi

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, de 8 a 20 h es proposa a la ciutadania que participi en la XX Marató de Lectura que comptarà amb activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d'altres que es faran de forma presencial, per part d'escoles, entitas i altres col·lectius de la ciutat.

L’edició d’enguany, a banda de la dualitat de la presencialitat i vitualitat de les persones participants, farà un homenatge a moltes de les autores i els autors que han protagonitzat edicions anteriors de l’esdeveniment. En funció de l’evolució de la normativa sanitària es decidirà si, finalment, el dia de Sant Jordi es fan les tradicionals paradetes de roses i llibres. A més, diverses floristeries i llibreries proposaran a la ciutadania fer arribar la rosa i el llibre allà on pertoqui.

Una altra de les activitats del Sant jordi serà el primer concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 "Llibres, lectura, ... vida". L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. Les bases es podran consultar a www.cerdanyola.cat. El termini de presentacions de les obres és del 19 de març al 26 d’abril.

El mes de maig, temps de Festa Major

A causa del confinament per la crisi sanitària, la Festa Major del 2020 va haver-se de celebrar virtualment. Així i tot, el format de la Festa Major de Roser de Maig d'enguany encara està pendent de l'evolució de la pandèmia.

Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, va anunciar aquest gener en una entrevista amb el TOT que "s'està treballant en el Roser de Maig en el mateix sentit que es va fer al festival de Blues o la Residència Reial el 2020", activitats que van funcionar malgrat la pandèmia. "No renunciarem a fer activitats culturals si la pandèmia ens ho permet", afirmava Cordón en l'entrevista.