Què es pot fer aquestes dies de vacances a Cerdanyola?

La Setmana Santa continua amb propostes culturals, esportives, sobre la història local i de tradició

Endinsats ens la setmana de vacances als centres escolars i per a alguns adults de Cerdanyola del Vallès, el TOT ha recollit les activitats i tradicions que es faran a Cerdanyola els pròxims dies.

 

Tradició amb normalitat a les parròquies

A les parròquies de Sant Martí i de la Mare de Déu del Roser es recupera la tradicional forma de celebrar la Setmana Santa religiosa amb les processons i misses especials dels pròxims dies.

Consulta aquí el programa de Setmana Santa de les dues parròquies cerdanyolenques.

 

Dissabte, 16 d'abril

 

Visita guiada exposició 'Mathausen, l'univers de l'horror'

Visita guiada a l'exposició temporal que ens acosta a l'horror dels camps de concentració i d'extermini nazis a través Mathausen on van ser empresonats i hi van morir bona part dels republicans espanyols. Dels quatre deportats de Cerdanyola identificats fins ara i encara en estudi, només Amadeu Comas hi va sobreviure.

Activitat recomanada per a majors de 14 anys. Aforament limitat.

Hora: 18 h
Lloc: Museu i Poblat de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, col·labora Amical Mathausen i CRAC

Més info: L'horror del camp de concentració de Mauthausen, recollit en una exposició a Ca n'Oliver

 

Diumenge, 17 d'abril

 

Exposició a Can Coll: Artistes amb tractor. La terra i la pagesia

L’exposició de l’artista Sara Boldú Botam és un homenatge a la terra i la pagesia des d’un punt de vista artístic, visual i poètic que, al mateix temps, ens pot ajudar a reflexionar respecte a les profundes implicacions que l’alimentació té en les nostres vides i la necessitat d’avançar cap a una nova cultura del territori.

No cal inscripció prèvia. Més informació al telèfon del Centre d’Informació del Parc 932 803 552 (laborables de 9.30 a 14.30 h).

Hora: De 9.30 a 14.30 h
Lloc: Can Coll Centre d'Educació Ambiental

1 Art Final Cartell Global Artistes amb Tractor DIN A3cancoll e1648547237109

 

Visita guiada al Museu d'Art de Cerdanyola

Cerdanyola, del Modernisme a l'Art Decó. Visita guiada a la col·lecció permanent del Museu d'Art de Cerdanyola, inclosa en el preu de l'entrada, cada 3r diumenge de mes.

La visita, a la qual s'accedeix amb l'entrada al museu, farà un petit recorregut per les peces més destacades de l'exposició permanent i se centrarà en l'exposició recentment inaugurada 'Presents per a una col·lecció de futur' amb les peces que s’han incorporat a la col·lecció el 2021, tot un conjunt d’esplèndids “presents” que gràcies al dipòsit de la Generalitat i a la generositat dels donants ara són part del Museu: Riquer, Modest Teixidor, Vilatobà, Smith, Ana Maria, Togores (pare i fill), Espinal, Juventeny, Castanys, Félix de Pomés, tallers Aymat, tallers Lena, Eugènia Balcells, Pep Vidal, Outumuro, Nazario…

Hora: 12 h
Horari del museu: Diumenges i festius d'11 a 14 h
Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Sant Iscle, una parròquia medieval

L'Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes torna a obrir les seves portes el tercer diumenge de cada mes de 10 a 14h.

L'antiga església parroquial és un edifici romànic construït al segle XII a la vall de les Feixes, a la serra de Collserola, sobre les restes d’un temple preromànic documentat des del 995 i un cementiri de tombes antropomorfes. Sant Iscle és un element singular de la història medieval i moderna de Cerdanyola i el seu passat pagès queda reflectit en les successives reformes que s’hi van fer al llarg dels segles.

La visita a l'església no necessitarà d'inscripció prèvia, però caldrà portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat. L'aforament estarà limitat.

Per fer la visita guiada habitual de les 12 h, recomanada a majors de 10 anys, és gratuïta.

Hora: de 10 a 14 h
Lloc: església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Futbol: Cerdanyola FC - SD Formentera

Partit corresponent a la 30a jornada de la Segona RFEF, entre el Cerdanyola Futbol Club i la Sociedad Deportiva Formentera.

Hora: 12 h
Lloc: Camp Municipal de Fontetes

 

Nils Puchades en el Cerdanyola Futbol Club versus CD Ebro. FOTO: Nora Muñoz Otero

Nils Puchades en el Cerdanyola Futbol Club versus CD Ebro. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació