Pedro Villarejo inaugura exposició: "La música és el realment important del Blues"

L'artista cerdanyolenc ha inaugurat exposició en el marc del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

El divendres 27 de setembre s’ha inaugurat l’exposició del dibuixant cerdanyolenc Pedro Villarejo a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola (BCC). Villarejo és l’autor del cartell del 29è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès (FIBC) i l’exposició està inclosa en les activitats del Festival.

L’acte -organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola- ha estat presentat pel Tècnic de Cultura i responsable del FIBC, Jose Antoni Guillem, davant de l’absència de la Regidora de Cultura. Pedro Villarejo, en el seu discurs de presentació, ha agraït a les 40 persones que omplien la sala  d’exposicions per la seva assistència i a la organització del FIBC per haver escollit la seva obra per il·lustrar el Festival.

Pedro Villarejo durant la inauguració de l'exposició a la BCC / Pol Prats

L’estructura de l’exposició és simple i minimalista: un hexàgon fet de cartró ocupa la posició central de la sala on s’hi poden veure il·lustrades escenes quotidianes, de ficció i, fins i tot, una vinyeta d’una sola imatge. Una de les parets laterals està ocupada per dos trapezis de cartró on -igual que a l’hexàgon central- s’hi poden veure altres il·lustracions realitzades, també, en tècnica digital. Totes aquestes il·lustracions, d’estils molt diferents, són diferents treballs de l’artista realitzats els últims anys.

Les dues parets restants completen l’exposició amb una sèrie de dibuixos fets a tinta dedicats a importants personalitats del món de la música. Aquests dibuixos van ser recopilats per una publicació autoeditada titulada “Papel Barato # 2” i han estat afegits a l’exposició per la seva relació directa amb el FIBC: la música.

Villarejo, que ha il·lustrat còmics, llibres infantils, poesia, pòsters, cartells i sèries de televisió -entre d’altres-, ha tingut una formació artística autodidacta. Les seves influències, que són múltiples, van des de la pintura clàssica als dibuixos animats més bojos, passant per la literatura, el cinema o el còmic. La seva exposició es podrà veure fins el proper dilluns 7 d’octubre a la BCC.

A la inauguració de l'exposició hi han assistit 40 persones / Pol Prats

Més informació