PROGRAMA: Propostes escèniques al Teatre Ateneu pel darrer trimestre de l'any

Programa complet que inclou teatre, música, espectacles familiars i cinema per commemorar el 35è aniversari de l’Aula de Teatre de l’Ateneu

El Teatre Ateneu torna a l’activitat amb diverses propostes per a tots els públics de cara a la temporada de tardor-hivern de 2021. El programa inclou cinema d’autor a càrrec de Xiscnèfils, obres de teatre tant dels actors i actrius de l’Aula de Teatre com d’elenc de renom i cinc concrets a càrrec d’orquestres i bandes de Cerdanyola.

Més info: El Teatre Ateneu presenta una trentena de propostes escèniques aquest trimestre

Dissabte 16 d'octubre, 19.30 h 

BAILE FLAMENCO

RAMON CASAS, LA BOHEMIA Y LAS MUSAS 

Cia. Les Muses; Bailaoras: Isabel Marsol, María Dávila, Clara Higueras; Músics: Víctor Rosell (guitarra) Fran(flauta) Raúl Levia y Lidia Mora (cante)

És el nou espectacle que presenta la companyia emergent de tres bailaoras catalanes que han volgut donar vida a l'obra del pintor català Ramon Casas, acompanyades de músics de flamenco amb una gran trajectòria professional. 

Més info: Pintura i flamenc en el nou projecte artístic de la bailaora cerdanyolenca María Dávila

Preu: 15 € 

Organitza: Cia Dansa Maria Dávila 

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre 

Divendres 22 d'octubre, 20.30 h 

TEATRE:  AULA TEATRE 35 ANYS

DESAPARECIDA NN12 

Producció: Atabalat Teatre; Text: Gracia Morales 

Premi SGAE 2018

Direcció: Blanca Solé Interpretació: Claire Spooner, Pablo del Fresno, Alfons Hernández, Claudia Rivera, Joe López 

El text de NN12, rebatejat per la companyia com DESAPARECIDA, es desenvolupa en un temps i un espai indeterminats, en un lloc on una guerra o una dictadura han generat “desapareguts”. Reuneix a quatre personatges que comparteixen espai però no temps ni dimensió: una dona desapareguda i trobada, la NN número 12, un forense que busca, un home nen que espera i un home gran que recorda… quatre històries, quatre visions, una única veritat? 

Preu: Taquilla 15 €, anticipat 12 € 

Organitza: Aula de Teatre 35 anys-Atabalat Teatre 

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre 

Dissabte 23 d'octubre, 19 h 

MÚSICA

CANTEM A LA VIDA DE LORCA 

Amb la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) 

Quan es compleixen 85 anys de l'afusellament de Federico García Lorca durant la guerra civil, la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès porta a escena un espectacle per recordar la vida i obra del poeta espanyol més llegit de tots els temps. Un xou que arriba a l'Ateneu per reivindicar la figura del geni de Granada i que permetrà al gran públic endinsar-se en la seva trajectòria a través de la música, el ball i la poesia. Un muntatge per fer memòria. No hi pots faltar! 

Preu: 5 € 

Organitza: Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

Entrades a: amcv.cat, dues setmanes abans del concert 

Diumenge 24 d'octubre, 19 h 

MÚSICA: CONCERT DE TARDOR 

ORQUESTRA DE CAMBRA + JOVE ORQUESTRA DE CERDANYOLA

Orquestra de Cambra; Direcció: Kai Gleusteen; Solista: Catherine Ordronneau 

Jove Orquestra de Cerdanyola; Direcció: Borja Mascaró; Interpretació: 25 músics

Aquest concert, fruit de la col·laboració entre les dues orquestres, tindrà com a programa: 

Romança en Fa M Op. 50 de L. van Beethoven per a violí i orquestra. (arranjament per a orquestra de cordes i violí de M. Nason).

Concert per a piano nº 3 Op. 37 de L. van Beethoven (arranjament per a orquestra de cordes i piano de V. Lachner) 2 Melodies op. 53 de E. Grieg.

Divendres 29 d'octubre, 20 h

TEATRE 

53 DIUMENGES 

Text i direcció: Cesc Gay; Producció: T de Teatre; Interpretació: Pere Arquillué, Cristina Plazas, Lluís Villanueva i Àgata Roca. 

Cesc Gay és un cineasta, guionista, dramaturg i director teatral que destaca per un llenguatge cinematogràfic i teatral molt personal i una profunda mirada sobre els personatges que retrata. És considerat un dels cronistes més aguts de les classes mitjanes urbanes. 

Una comèdia sobre les relacions familiars. Tres germans han quedat per sopar i parlar del seu pare. L’home ja és gran i hi ha qui opina que no pot continuar vivint sol. Sovint es perd, s’oblida de les coses i darrerament ha agafat el mal costum d’ensenyar el penis a la veïna. El que havia de ser un agradable vespre entre germans es converteix en una inacabable discussió al llarg de tres setmanes, fins que… 

Preu: Taquilla 24 €; Anticipat 18 €; Joves, estudiants i pensionistes: 13 € 

Organitza: Regidoria de Cultura 

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre

Divendres 5 de novembre, 20.30 h 

TEATRE:  AULA TEATRE 35 ANYS

4.48 

Text: Sarah Kane; Producció: Cia. La Dolorosa Direcció i dramatúrgia: Lia Sampai; Interpretació: Lia Sampai i Gerard Medina.

La Psicosi de les 4.48 és l’hora en què més suïcidis es cometen, perquè la medicació ha deixat de fer efecte i el deliri i el dolor són insostenibles. L’obra comença a les 4.00 i acaba a les 4.48, i el públic veu el rellotge que va corrent, mentre la protagonista va anunciant que a les 4.48, ella es matarà. Apropar-se a la mort ens fa sentir vius, així és la cerimònia del suïcidi de Lily, la protagonista. Aparentment una obra molt fosca esdevé una celebració de la vida, on es combinen cançons, poemes i interacció amb el públic.  

Preu: Taquilla 15 €, anticipat 12 € 

Organitza: Aula de Teatre 35 anys-Cia. La Dolorosa

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre

Divendres 19 de novembre, 20.30 h 

TEATRE 

CLASSE 

Text: Iseult Golden i David Horan; Traducció i direcció: Pau Carrió; Interpretació: Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca. 

El fill de la Sarah i el Brian té 9 anys. El seu mestre diu que li costa aprendre, que li podria anar bé un psicòleg. Però el Brian i la Sarah - que a més s'acaben de separar-, no tenen bons records de l'escola, ni dels professors. L’obra és una trobada entre pares i professor que ens mostra una triple confrontació, divertida i punyent on xoquen les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l'hora de relacionar-nos a l'escola, a la parella i a la família. *

Preu: Taquilla 20 €, anticipat 15 €, estudiants i pensionistes 10 €

Organitza: Regidoria de Cultura 

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre

Dissabte 20 de novembre, 19 h 

MÚSICA: CONCERT DE SANTA CECÍLIA 

Amb la Banda i Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) 

Saps quina música hi havia abans de l'admirat Beethoven? Al segle XIX, els autors romàntics també s'ho van preguntar. I és així com van recuperar (i renovar) en les seves partitures ritmes propis dels segles anteriors. Parlem dels minuets, les pavanes, les chacones... Formes musicals injustament oblidades fins aleshores, que tradicionalment s'acompanyaven amb danses i que seran les protagonistes d'aquest dia de Santa Cecília tan especial per a l'AMCV en què la Banda i la Coral retran homenatge a la patrona dels músics. 

Preu: 3 € 

Entrades a: amcv.cat, dues setmanes abans del concert.

Organitza: Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès 

Dimecres 24 de novembre, 20 h 

TEATRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES 

NO SOLO DUELEN LOS GOLPES 

Text, direcció i interpretació: Pamela Palenciano; Durada 90min. 

L'espectacle narra la vivència personal de l'autora en la seva primera relació de parella. Una relació que es va anar tornant violenta durant els sis anys que va durar. Es podria dir que en aquest monòleg -personal-, l'autora ens va explicant la història universal de les violències masclistes i la construcció dels estereotips que generen la desigualtat que permet exercir la violència sobre l'altra persona, a tots els nivells. Partint de la seva experiència, l'humor, el drama i la interacció amb el públic l'actriu aconsegueix tocar el públic i generar consciència i preguntes.

Entrades numerades i gratuïtes. 

Organitza: Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ 

Invitació a: www.cerdanyola.cat/teatre

Divendres 10 de desembre, 20.30 h 

TEATRE: MARATÓ 2021 

LA DONA DEL TERCER SEGONA 

Producció: Teatre Nu; Text: Victor Borràs; Direcció Ivan Benet; Interpretació: Àurea Màrquez; 

Una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, parla als seus veïns, i els demana un favor, un favor incòmode, un favor difícil de concedir. Els explica un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna. La dona del tercer segona ens fa preguntes, preguntes potser sense resposta, i ens explica una història que ens atrapa i no ens deixa. 

Preu: Taquilla 15 €, anticipat 12 € 

Organitza: Regidoria de Salut Pública 

Entrades a: www.cerdanyola.cat/teatre

Recaptació a benefici de la campanya de la Marató de TV3 2021, dedicada a les malalties mentals 

Dissabte 11 de desembre, 20.30 h

CONCERT DE NADAL: JOVE ORQUESTRA DE CERDANYOLA

MUSICALS!  

Direcció: Borja Mascaró; saxo solista: Carla Obach; Durada: 60 min. 

De la mà de la saxofonista cerdanyolenca Carla Obach, la Jove Orquestra de Cerdanyola s'endinsa un recorregut pel gènere dels musicals en un format íntim, cedint el protagonisme al dolç i explosiu saxo. Un retorn a la música i a la fantasia de les millors melodies de Broadway i del cinema musical des de mitjans de segle XX fins l'actualitat. 

Preu: general 8 €; reduït (12-18 anys, majors 65 anys) 4 €; Socis i menors 12 anys gratuït 

Organitza: Jove Orquestra de Cerdanyola 

Entrades numerades a: https://orquestrajoc.fila12.cat/

Instagram: @orquestrajoc Facebook: Jove Orquestra de Cerdanyola 

Diumenge 19 de desembre, 19 h 

CONCERT DE NADAL 

Direcció i violí solista: Kai Gleusteen, acompanyat d'altres músics a concretar. Durada: 85 min. 

En el seu format més festiu, l'Orquestra de Cambra oferirà com ja és tradicional, un concert amb peces per fer les festes de Nadal més properes, musicals i familiars. 

Preu: 11 € amb descomptes per jubilats, joves i nens acompanyats. 

Organitza: Orquestra de Cambra de Cerdanyola

Entrades a: www.occerdanyola.cat

Diumenge 2 de gener, 19 h 

MÚSICA: CONCERT D'ANY NOU 

Banda i Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès 

Els membres de les dues formacions actives de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès us conviden a celebrar les dates més assenyalades de l'any amb música. Tant la Coral, de la mà de Manel Cubeles, com la Banda, dirigida per Raúl Lacilla, protagonitzaran una vetllada al més pur estil vienès sense oblidar el filtre cerdanyolenc que sempre caracteritza les seves actuacions. No faltaran els valsos, les polques i les nadales en aquesta cita tan esperada, i tampoc una sorpresa final! 

PREU: 5 € 

Organitza: Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

Entrades a: amcv.cat, dues setmanes abans del concert 

PROGRAMACIÓ PER PÚBLIC FAMILIAR: GRUP BAMBALINA 

Diumenge 28 de novembre, 12 h 

KLÈ 

Companyia: ADDAURA, teatre visual. Cantants: Sol Vicente, Eugenia Morales, Miia Pitkanen, Gerald Sommier

Espectacle de teatre visual per a tots públics inspirat en l’obra de Paul Klee i la Bauhaus. Segons Paul Klee, “un dibuix és una línia que surt a passejar”. Quina frase més meravellosa per entrar en l’imaginari d'aquest artista i caminar al seu costat. La dansa, la màgia, la manipulació d’objectes, els titelles, la llengua de signes i el teatre negre ens han permès explorar la seva obra i descobrir el pintor, el músic, el titellaire, l’escultor, el filòsof: Klee, mestre de Bauhaus. 

Amb la col·laboració d’en Vassil Lambrinov de Blaumut que toca en directe i ha compost les músiques. 

Preu: De 3 a 12 anys 5 €; Adults 7 € 

Entrades a: https://entrades.bambalina.cat/ i també una hora abans de l’inici de l’espectacle a l’Ateneu 

Diumenge, 19 de desembre, 12 h 

ELMER, L’ELEFANT DE COLORS 

Producció: Tutatis Produccions; Text: David Mc Kee (adaptació); Direcció Ruth García; Música: Joan Solé; Interpretació: Mireia Casado i Marçal Borrella Durada: 50min. 

Elmer, és un elefant gens avorrit. A diferència dels seus amics, ell és multicolor. Aquest clàssic infantil creat per David Mckee, que va vendre més de 8 milions d'exemplars i s'ha traduït a més de 50 llengües, explica la història d'aquest elefant i el seu dia a dia, en un món on tots els seus amics són de color "elefant". Un espectacle on el convencional queda de costat, s'ensenya la importància de ser un mateix, transmetent valors positius tan importants com el respecte, l'acceptació i la diversitat. 

Preu: De 3 a 12 anys 5 €; Adults 7 € 

Entrades a: https://entrades.bambalina.cat/ i també una hora abans de l’inici de l’espectacle a l’Ateneu 

Projeccions Xiscnèfils

Sessions setmanals de cinema d’autor en versió original subtitulada tots els dijous a les 20.30 h.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.