Tradició i cultura durant la Setmana Santa a Cerdanyola

La Setmana Santa arrenca amb propostes culturals, infantils, sobre la història local i de tradició

Arrenca la setmana de vacances als centres escolars i per a alguns adults de Cerdanyola del Vallès. També hi ha qui seguirà treballant o altres que marxaran de la ciutat aquests dies. El TOT ha recollit les activitats i tradicions que es faran a Cerdanyola els pròxims dies per a qui es quedi a la ciutat durant la Setmana Santa.

 

Tradició amb normalitat a les parròquies

A les parròquies de Sant Martí i de la Mare de Déu del Roser es recupera la tradicional forma de celebrar la Setmana Santa religiosa amb la benedicció de rams el diumenge 10 i les processons i misses especials dels pròxims dies.

Consulta aquí el programa de Setmana Santa de les dues parròquies cerdanyolenques.

 

 

Diumenge, 10 d'abril

Taller familiar: Punts de llibre per Sant Jordi

El nou taller familiar, aquest cop vinculat a la Diada de Sant Jordi, consistirà en realitzar punts de llibre amb un format i unes tècniques d’allò més originals. Aprofitant la festivitat, s'ofereix un taller de punts de llibre per fer en família, tot descobrint el jardí de vidre que mostren els vitralls del MAC, molt vinculats a la primavera i Sant Jordi.

Activitat adreçada a families amb infants a partir de 8 anys. Places limitades, inscripció prèvia al Museu d’Art de Cerdanyola  o trucant al 935 914 130 en horari d’atenció al públic.

Hora: 11.15 i 12.30 h
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Obrirà els diumenges d'11.30 a 13.30 h, al Parc del Turonet (al parc de terra al costat del gratacels) i s’adreça fonamentalment a un públic familiar.

El diumenge 10 d'abril l'activitat serà Posem a punt l'hort del Turonet, els participants a l'activitat aprendran a cuidar de l'hort del parc. Activitat lliure i gratuïta.

Hora: d'11.30 a 13.30 h (espai de joc), de 12 a 13 h (activitat)
Lloc: Parc del Turonet (Passeig d'Horta, s/n)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Un taller de la Jugatecambiental previ a la pandèmia. FOTO: Arxiu

Un taller de la Jugatecambiental previ a la pandèmia. FOTO: Arxiu

 

Cerdanyola, terra d'ibers

Cada segon diumenge de mes el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ofereix als visitants la possibilitat de fer una visita guiada a l'exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica de la tribu dels laietans, en la que es poden veure, distribuïts en set àmbits temàtics, més de 500 objectes arqueològics procedents de les excavacions de diferents jaciments de Cerdanyola i reconstruccions, interactius i audiovisuals.

Activitat recomanada per a majors de 10 anys. Visita guiada gratuïta, a les 12 h, a l’exposició permanent amb l’entrada.

Hora: de 10.30 a 14.30 h. Visita guiada a les 12 h
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Dilluns, 11 d'abril

 

Donació de sang

Nova jornada de donació de sang a Cerdanyola. Cal recordar que s’ha de reservar cita prèvia des del web http://donarsang.gencat.cat  o a través del telèfon d’atenció al donant 93 557 35 66

Horari: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h
Lloc: Ateneu de Cerdanyola (carrer de la indústria, 38-40) 
Organitza: Banc de Sang i Teixits

Més info: S'organitza una nova jornada de donació de sang abans de Setmana Santa

Activitat Espai Jove: Laser Tag

Enguany durant les vacances de Setmana Santa l’Espai Jove del Casal de Joves prepara activitats extraordinàries adreçades a joves d’entre 12 i 17 anys

El Casal de Joves amb l’ajuda dels professionals de Play Point, empresa de làser tag, el Casal de Joves es transformarà en un camp de batalla on els participants s’enfrontaran entre ells en equips de 3 persones, les partides tindran una durada de 15 min, i les sales i materials seran ventilats i desinfectats entre partides.

Les inscripcions es podran fer trucant al 693 803 289 o a través d'aquest enllaç. S'agafaran les dades de contacte de cada participant per poder fer rastreig si fos necessari, i els hi prendran la temperatura abans de començar l'activitat.

Horari: 17 a 19 h
OrganitzaEspai Jove. Casal de Joves Altimira

 

Dissabte, 16 d'abril

 

Visita guiada exposició 'Mathausen, l'univers de l'horror'

Visita guiada a l'exposició temporal que ens acosta a l'horror dels camps de concentració i d'extermini nazis a través Mathausen on van ser empresonats i hi van morir bona part dels republicans espanyols. Dels quatre deportats de Cerdanyola identificats fins ara i encara en estudi, només Amadeu Comas hi va sobreviure.

Activitat recomanada per a majors de 14 anys. Aforament limitat.

Hora: 18 h
Lloc: Museu i Poblat de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, col·labora Amical Mathausen i CRAC

Més info: L'horror del camp de concentració de Mauthausen, recollit en una exposició a Ca n'Oliver

 

Diumenge, 17 d'abril

 

Visita guiada al Museu d'Art de Cerdanyola

Cerdanyola, del Modernisme a l'Art Decó. Visita guiada a la col·lecció permanent del Museu d'Art de Cerdanyola, inclosa en el preu de l'entrada, cada 3r diumenge de mes.

La visita, a la qual s'accedeix amb l'entrada al museu, farà un petit recorregut per les peces més destacades de l'exposició permanent i se centrarà en l'exposició recentment inaugurada 'Presents per a una col·lecció de futur' amb les peces que s’han incorporat a la col·lecció el 2021, tot un conjunt d’esplèndids “presents” que gràcies al dipòsit de la Generalitat i a la generositat dels donants ara són part del Museu: Riquer, Modest Teixidor, Vilatobà, Smith, Ana Maria, Togores (pare i fill), Espinal, Juventeny, Castanys, Félix de Pomés, tallers Aymat, tallers Lena, Eugènia Balcells, Pep Vidal, Outumuro, Nazario…

Hora: 12 h
Horari del museu: Diumenges i festius d'11 a 14 h
Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Sant Iscle, una parròquia medieval

L'Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes torna a obrir les seves portes el tercer diumenge de cada mes de 10 a 14h.

L'antiga església parroquial és un edifici romànic construït al segle XII a la vall de les Feixes, a la serra de Collserola, sobre les restes d’un temple preromànic documentat des del 995 i un cementiri de tombes antropomorfes. Sant Iscle és un element singular de la història medieval i moderna de Cerdanyola i el seu passat pagès queda reflectit en les successives reformes que s’hi van fer al llarg dels segles.

La visita a l'església no necessitarà d'inscripció prèvia, però caldrà portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat. L'aforament estarà limitat.

Per fer la visita guiada habitual de les 12 h, recomanada a majors de 10 anys, és gratuïta.

Hora: de 10 a 14 h
Lloc: església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.