El Diumenge de Rams dona el tret de sortida a la Setmana Santa

La benedicció dels rams i els palmons és una de les activitats de Setmana Santa que congreguen més persones

Amb l'arribada de la Setmana Santa tornen els dies de tradició i retrobament per a molts cerdanyolencs. Mentre una part dels veïns i veïnes de la ciutat aprofita els dies de festa per viatjar, molts altres es queden a Cerdanyola per participar, per exemple, en els actes de les parròquies del municipi. 

 

Inici amb Diumenge de Rams

La celebració del Diumenge de Rams és el primer gran acte de la Setmana Santa. A Cerdanyola del Vallès, enguany se celebra el 24 de març. A la Parròquia de Sant Martí, a banda de les misses i la benedicció dels rams i palmons (es faran a les 11.30 h i a les 13 h), el gran moment de la jornada serà la processó de la Borriqueta, a partir de les 10.45, que recorrerà pel passeig Cordelles, el carrer Sant Martí, carrer Sant Ramon i la plaça Joan Pau II.

Pel que fa a la Parròquia Mare de Déu del Roser, el dia 24 es farà una missa en català a les 11 h i la benedicció dels rams a les 11.45 h. A les 12 h faran una missa en castellà i a les 19 h, bilingüe. 

 

Altres activitats del cap de setmana

A banda de l'inici de la Setmana Santa amb el Diumenge de Rams, durant el cap de setmana tindran lloc altres activitats culturals a la ciutat.

Festa literària a la Llibreria Èfora

La Llibreria Éfora es traslladarà de local i tancarà les seves portes el proper 23 de març. Per celebrar aquest canvi d'etapa han organitzat una vetllada literària pel mateix dissabte a partir de les 19 hores a la llibreria (passeig Cordelles, 18). Una festa que comptarà amb la presència de l'autor de ciència-ficció Ian Watson, així com la talentosa traductora Cristina Macia, coneguda pel seu treball en la sèrie televisiva "Joc de Trons". 

Més info: La llibreria Éfora es trasllada i fa una festa literària de comiat

Visita als Jardins Històrics de Cerdanyola

Com cada quart diumenge de cada mes, tenen lloc els itineraris que connecten Can Llopis i Ca n'Ortadó, dos jardins amb història vinculats a un temps en què Cerdanyola del Vallès va tenir una comunitat d'estiuejants important. El recorregut començarà a la porta de Can Domènech, a les 11:30 h, i s'acabarà a Ca n'Ortadó. L'activitat és gratuïta amb places limitades.

Portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

Portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, taller ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Obre els diumenges d'11:30 a 13:30 h, al Parc del Turonet i s'adreça fonamentalment a un públic familiar. Aquest diumenge 24 de març l'activitat serà 'Efecte Matilda, el paper de les dones en la ciència'. En aquesta activitat es coneixerà de manera divertida, la importància de les dones en el món de la ciència i què és l'efecte Matilda.  

Teatre musical 'Un sueño mágico'

Aquesta obra és un tribut als espectacles de Disney, dirigit per tota la família i recordant les cançons dels contes. L'espectacle serà el diumenge a les 17 h al Teatre Ateneu. El preu de les entrades és de 15€ anticipada i 18€ el mateix dia.

 

Tres dies de processons 

Durant la Setmana Santa a Cerdanyola, les parròquies locals celebraran misses especials per commemorar la tradició religiosa. En concret, es podrà assistir a misses i actes a la Parròquia de Sant Martí i a la Parròquia de la Mare de Déu del Roser.

Més info: La Parròquia de Sant Martí organitza activitats per Setmana Santa a Cerdanyola

La sortida de les processons de Setmana Santa són el moment més esperat de la festivitat. A la Parròquia de Sant Martí, a partir de dimarts 26 hi haurà mínim una missa diària. Dimecres 27 es farà una segona processó, la de Jesús Captiu, a les 19 h a la plaça Joan Pau II, davant de l'església. Dijous es farà una doble sessió de la solemne missa Sopar del Senyor, a les 18 i a les 19.30 h, "perquè ningú es quedi fora", segons Montserrat.

El plat fort serà el dia de Divendres Sant, que començarà a les 10 h amb el Via Crucis entre l'església del Roser i la de Sant Martí. La gran processó es farà a les 17.45 h, amb les imatges de Jesús Natzaré, Verge dels Dolors i Sant Joan Evangelista. Dissabte Sant, "un dia de silenci", es farà al vespre la solemne missa, i el Diumenge de Resurrecció es faran diverses sessions de la Missa de Resurrecció.

A la parròquia situada a l’Avinguda Espanya, el Dijous Sant a les 20 h hi haurà l’Hora Santa i el Divendres Sant el Via Crucis sortirà a les 10 h davant de la parròquia del Roser i a les 17 h hi haurà la Celebració de la Passió.

Processó del Sant Crist de l'Agonia, Via Crucis de Cerdanyola del Vallès, al carrer Sant Ramón l'any 2018. FOTO: Arxiu TOT

Processó del Sant Crist de l'Agonia, Via Crucis de Cerdanyola del Vallès, al carrer Sant Ramón l'any 2018. FOTO: Arxiu TOT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.