Entra en funcionament una nova electrolinera a Canaletes, la segona a Cerdanyola

La tecera, situada al passeig Acàcies, està acabada però pendent de la connexió amb Endesa

Cerdanyola ja disposa de dos electrolineres públiques. La darrera ha entrat en funcionament aquesta setmana a l'avinguda Canaletes. Al febrer ja es va instal·lar el primer punt ràpid de recàrrega al carrer del Camp i està acabada i pendent de la connexió amb Endesa la situada al passeig Acàcies, que serà la tercera de la ciuitat.

Més info: Entra en funcionament la nova electrolinera pública de Cerdanyola, la primera del Vallès

D'aquesta manera, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) continua ampliant la seva xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics posant en funcionament set noves electrolineres en dues setmanes. A més de la de l'avinguda Canaletes, també s’han instal·lat a Cornellà de Llobregat, Montcada i Reixac, Pallejà, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat. Aquestes set noves electrolineres se sumen a les 35 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics que ja funcionaven als municipis de l'AMB. 

Com la resta d’electrolineres de l’AMB, per fer servir els set nous punts de recàrrega cal registrar-se a l’app AMB Electrolineres. La recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat.

L’AMB recorda que, des de l’inici de l’any 2024, un cop finalitzat el període de promoció gratuït i seguint el model de tarifació de Barcelona ciutat i l’estratègia de la resta d’Europa de sostenibilitat econòmica i transició energètica, les electrolineres de l’AMB van passar a ser de pagament.

 

102 electrolineres a finals d'any

A finals del 2024, l’AMB disposarà de 102 electrolineres a la seva xarxa pública de punts de recàrrega, que permetran carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics.

Econòmicament, l’AMB preveu que aquest pla d’expansió tindrà un cost global de quatre milions d’euros, dos milions dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més info: L'AMB vol créixer en electrolineres i ser punter al sud d'Europa

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.