L'inici de la campanya electoral del 23-J marca l'actualitat política de la setmana

Aquesta setmana també s'ha conegut la programació del 24è Fantosfreak i s'ha acabat la Mostra Internacional de Dansa

A falta de dues setmanes per a les eleccions generals, aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida a la campanya electoral. També s'ha conegut la programació del 24è Fantosfreak, que Cerdanyola és el segon municipi que més diners ha rebut dels fons Next Generation i s'ha acabat la Mostra Internacional de Dansa.

 

Campanya electoral

Aquest 7 de juliol ha arrencat la campanya electoral de les eleccions generals, que se celebren el pròxim 23 de juliol. La campanya s'allargarà fins al divendres 21 i el dissabte 22 serà la jornada de reflexió. Les eleccions generals són les eleccions en què la ciutadania de l’Estat espanyol tria els i les membres del Congrés de Diputats i del Senat, les dues cambres que conformen les Corts Generals.

Més info: Comença la campanya electoral de les eleccions generals del 23 de juliol

 

24è Fantosfreak

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, el Fantosfreak, es farà entre els dies 17 i 21 de juliol. El festival tindrà una gran novetat: s'amplia la pantalla del Parc del Turonet on es projectaran els 40 curtmetratges finalistes. Amb la pantalla de 10 metres de llargada, el Fantosfreak fa un salt més en el seu creixement, que ja l'ha convertit en un esdeveniment referent en l'àmbit dels curtmetratges a nivell estatal.

Més info: La programació del 24è Fantosfreak de Cerdanyola

 

Cerdanyola és el segon municipi que més diners ha rebut dels fons Next Generation

Els fons europeus Next Generation han destinat un total de 69.649.710 euros a projectes ubicats a Cerdanyola del Vallès. Així, la ciutat se situa en la segona posició en la llista de municipis catalans que més diners han rebut dels fons Next Generation, només per darrere de Barcelona. Més del 80% de les subvencions les han rebut els centres de recerca i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 

Més info: Cerdanyola, segon municipi que més diners ha rebut dels fons Next Generation

 

Final de l'ús de mascaretes en centres sanitaris

Les mascaretes ja no seran d'ús obligatori en centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies, després que el Consell de Ministres ho hagi aprovat, el dimarts 4 de juliol. Amb això, punt final a l'obligació de dur mascaretes quasi 3 anys després de la seva aprovació, el 27 de desembre del 2020, tot i que seguirà sent recomanable.

Més info: Punt final a l'obligació de portar mascaretes en centres sanitaris

 

Final de la Mostra Internacional de Dansa

El dilluns la mostra va tenir lloc als barris de Les Fontetes i Banús. El grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia va actuar a la plaça Goya, mentre el Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia del Nord ho va fer a la plaça de la Constitució.

El dimarts es va realitzar l'esdeveniment Avui balla el poble, en què els grups de dansa convidats van ensenyar a ballar al públic de Cerdanyola i, finalment, el dimecres es va celebrar la cloenda a la plaça de l'Abat Oliba, on hi van participar tots els grups de dansa convidats. 

Actuació del grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia. FOTO: Mónica GM

Actuació del grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia. FOTO: Mónica GM

Actuació del grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia. FOTO: Mónica GM

Actuació del grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.