Acord entre PSC i En Comú Podem per donar suport al Pressupost Municipal

El divendres 10 es vota el Pressupost Municipal en un Ple Extraordinari

Primer acord per aprovar el Pressupost Municipal. El govern del PSC a Cerdanyola del Vallès i el grup municipal d'En Comú Podem (ECP) han anunciat un pacte perquè els segons votin a favor dels comptes que el govern presentarà divendres al Ple.

Més info: El pressupost municipal es votarà en un Ple Extraordinari abans de Nadal

El govern local confia en què divendres s'aprovarà el Pressupost Municipal (l'aprovació inicial que al gener portaria l'aprovació definitiva). A banda de l'acord amb ECP també preveuen comptar amb abstencions d'altres grups municipals que facilitaran que la seva proposta passi el primer tràmit. L'únic partit que ja ha anunciat el seu vot en contra és Esquerra Republicana

El Pressupost inclou propostes d'ECP

En una roda de premsa feta el dijous 9 a l'arxiu municipal, membres del govern local i els regidors d'ECP han explicat que el Pressupost comptarà amb el vot a favor dels comuns a canvi de la inclusió als comptes de les seves propostes. "La voluntat dels dos grups, i d'altres del consistori, és posar sobre la taula allò que ens uneix", ha dit l'alcalde Carlos Cordón. La regidora d'ECP, Cecilia Collado, també ha destacat la voluntat de consens recordant que en l'inici de mandat ja van signar un acord programàtic: "Reforcem i ratifiquem la confiança que sempre ens hem tingut per seguir avançant en aquesta línia".

Entre les propostes consensuades entre PSC i En Comú Podem hi ha la partida per adquirir un nou habitatge de gestió municipal destinat a emergència social, l'augment d'inversió en la regidoria de feminisme, les noves inversions en energies renovables i en l'àmbit cultura, entre d'altres. A més a més, Cordón ha destacat que continuen treballant en acords previs com l'estudi d'un servei odontològic públic o la creació d'un centre de dia per a la gent gran.

Isaac Martínez, regidor d'ECP, ha assenyalat que l'atenció a l'emergència social a través d'un nou habitatge gestionat per l'Ajuntament i les energies renovables eren algunes de les seves prioritats. Sobre l'última qüestió, Martínez ha celebrat que es comenci el camí de la sostenibilitat estudiant la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals i ha afegit que l'acord inclou un pla d'ocupació perquè gent jove treballi en el manteniment d'aquestes plaques. En l'àmbit del medi ambient, Cecilia Collado ha destacat que la negociació d'ECP va aconseguir frenar l'ús del glifosat en el servei de jardineria municipal.

Per la seva banda, Pilar Adell (ECP) ha manifestat la satisfacció del seu grup amb l'augment de partides per a esdeveniments culturals com el Festival Internacional de Blues i els Premis Literaris. Així mateix, ha recordat que ECP ha tornat a posar sobre la taula el model de gestió de les Escoles Bressol Municipals, després que el Ple aprovés una moció per crear una comissió que estudiï si és viable assumir la gestió pública dels centres.

Des d'ECP asseguren que faran un seguiment periòdic de l'evolució dels acords i en resposta, Cordón ha assegurat que ells mateixos faran també el seguiment perquè també senten seves les propostes incloses al Pressupost. Ambdós grups han reiterat que el seu tarannà polític és el de buscar acords. "Algunes persones fan veure que els acords són debilitats d'alguns grups polítics, però és tot el contrari: un dels punts forts de la política és arribar a acords", ha conclòs l'alcalde cerdanyolenc.

Més info: ERC s'oposa a la proposta de Pressupost Municipal del govern local

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.