Ciutadans demana al govern que reactivi el diàleg sobre el projecte urbanístic dels cinemes El Punt

A dia d’avui torna a estar vigent el Pla General Metropolità de 1976, però amb la porta oberta per plantejar un nou canvi en el PGM de la zona del carrer Santa Teresa

La portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Sonia Rodríguez, ha reclamat a l'equip de govern que "torni a convocar la taula de treball amb els veïns i els grups municipals per a debatre el pla urbanístic de l'espai dels cinemes El Punt", en l'àmbit de Santa Teresa.

La propietat dels cinemes va decidir tancar en 2020 l'equipament, situat al costat de l'estació de Renfe, i vendre els terrenys per a urbanitzar habitatges. En relació als terrenys del carrer de Santa Teresa que quedarien alliberats, el govern de Compromís va realitzar una proposta de modificació del Pla General Metropolità que finalment va ser rebutjada pel ple al mes de febrer, després que part del veïnat també expressés la seva oposició, tant durant com després del període d’al·legacions.

Així, a dia d’avui torna a estar vigent el pla original de 1976, però amb la porta oberta per plantejar un nou canvi en el PGM de la zona del carrer Santa Teresa. El procés es va veure aturat amb l’arribada de les eleccions municipals, i des de Ciutadans, Rodríguez denuncia que “no s'han reactivat les reunions des que es va constituir el nou consistori fa uns mesos”.

Versió original del Pla General Metropolità elaborat als anys 70 | Ajuntament de Cerdanyola

Versió original del Pla General Metropolità elaborat als anys 70 | Ajuntament de Cerdanyola

Sonia Rodríguez ha insistit en la importància del projecte i ha assenyalat que Ciutadans demanarà també al govern que en la comissió de territori d'aquest mes es lliuri "tota la documentació disponible sobre el tema", demanant "la màxima agilitat i transparència" en tots els tràmits.

Els responsables de la formació taronja local afirmen haver-se reunit recentment amb els veïns del sector, i en aquest sentit Rodríguez ha assegurat que l'objectiu de Cs és que "el resultat sigui beneficiós per a tota la ciutat, i que es mantingui el diàleg obert amb l'oposició i els veïns per a implementar en la mesura que sigui possible les propostes veïnals".

D’altra banda, segons va declarar al març el llavors regidor d’urbanisme i portaveu del Grup Municipal del Compromís, Iván González, en el procés d’al·legacions del projecte es va produir una “campanya d'intoxicació de determinats partits polítics que van mentir sobre les possibilitats reals d'actuació a la zona".

Veins protestant durant el ple del 28 de febrer que sotmetia a votació la proposta de modificació del PGM del govern de Compromís | Mònica Garcia

Veïns protestant durant el ple del 28 de febrer que sotmetia a votació la proposta de modificació del PGM del govern de Compromís | Mònica Garcia

Finalment, la portaveu de Cs ha apuntat que "esperem que el nou govern del PSC sigui coherent amb les al·legacions que va presentar al projecte en el seu moment com a oposició". De fet, tant el PSC com ICV-EUiA van votar en contra de la proposta del govern de Compromís, mentre el PDeCAT, PP i C’s es van abstenir i Esquerra i el regidor no adscrit Jordi Miró hi van votar a favor.