Els contractes de l'Ajuntament i els temes econòmics centren el primer Ple Municipal de 2023

El Ple Municipal del mes de gener se celebra aquest dijous 25

La sala de plens de l'Ajuntament de Cerdanyola obre l'any amb un Ple Municipal de deu punts i que fan referència a qüestions contractuals, econòmiques i d'urbanisme. A partir de les 18 h d'aquest dijous 25 de gener, els grups municipals votaran els punts plantejats pel govern local. 

Qüestions de pressupost

En la sessió del Ple d'aquest dijous, es votarà l'aprovació inicial de les bases d'execució del pressupost de 2022. Dins d'aquest punt hi ha modificacions de les bases que inclouen ampliacions de terminis per regularitzar determinades contractacions. Aquests terminis finalitzaven el 31 de desembre de 2022, i el govern planteja allargar-los fins a aquest 2023. 

En relació a aquestes bases d'execució, cal tenir en compte que el govern local ha decidit prorrogar el pressupost municipal de l'any 2022 perquè es continuï aplicant aquest 2023. Per tant, s'aplicarien les mateixes bases d'execució que estaven vigents per al 2022. En aquest Ple també es votarà una modificació del pressupost per destinar 21.507,96 euros a altres usos que es detallaran durant la sessió plenari d'aquest dijous. 

Més info: El govern local prorroga el pressupost municipal per a 2023

En referència a la regularització dels contractes, durant el 2022, el plenari ha aprovat nombrosos reconeixements extrajudicials d'obligacions, és a dir, factures pendents de pagament de serveis que empreses i autònoms ja han completat per a l'Ajuntament de Cerdanyola. Precisament, en aquest Ple, l'Ajuntament plantejarà no admetre el recurs interposat pels regidors i regidores d'Esquerra Republicana contra la celebració del Ple Extraordinari del 30 de desembre, durant el qual es va aprovar una trentena de reconeixements extrajudicials d'obligacions.

Més info: El Ple de Cerdanyola aprova una trentena de punts per pagar factures pendents

Des d'ERC van criticar les formes amb les quals s'havia convocat el Ple i van presentar un recurs que demanava la suspensió dels acords d'aquell Ple acusant el govern de vulnerar els drets dels regidors. El govern argumenta la inadmissió del recurs presentant un informe del Servei Jurídic i el cap de Secció Administrativa d’Alcaldia del consistori que determina que "no ha existit, en l’actuació de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès impugnada, cap limitació del dret de regidors i regidores d’ERC-AM a la participació política en condicions d’igualtat amb la resta de càrrecs electes que integren el ple municipal".

Urbanisme i llocs de treball

Per una altra banda, es votarà la modificació d'un seguit d'errades en la "modificació puntual del Pla General Metropolità a l’illa Cerdanyola 2000, per adequar les qualificacions a les funcionalitats del sòl". En un altre àmbit,  també es planteja corregir una errada material en el document de Relació de Llocs de Treball respecte de la titulació requerida per a ocupar el lloc de treball de tècnic mig.

En aquesta sessió del Ple no s'han presentat mocions. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.