Les escoles bressol municipals centren el Ple Municipal de setembre

El Ple Municipal se celebra aquest dijous a partir de les 17 h

Les escoles bressol municipals seran les protagonistes del Ple Municipal del mes de setembre a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El govern local proposarà al plenari fer el primer pas perquè les escoles bressol passin a gestionar-se directament des del consistori, en comptes d'externalitzar el servei com es fa actualment.

El Ple Municipal tindrà lloc aquest dijous 29 de setembre a partir de les 17 h des de la sala de plens de l'Ajuntament. Es podrà seguir en directe en aquest enllaç

Gestió de les escoles bressol 

El govern del PSC demanarà l'aprovació inicial de modificació del projecte d'establiment i prestació del servei públic de les escoles bressol municipals de la ciutat. El canvi suposa que la gestió passi a ser directa i a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. PSC i En Comú Podem van presentar un acord per tirar endavant aquest canvi de model, i Guanyem Cerdanyola ha manifestat que votarà a favor de la proposta. Amb la qual cosa, tot apunta que el punt s'aprovarà sense problemes. 

Més info: Guanyem: "La proposta de municipalització de les escoles bressol que farà el PSC és nostra"

Canvis en el pressupost

En aquest ple, el govern també demanarà l'aprovació de sis modificacions del pressupost municipal. Per una banda, plantegen destinar 94.764,68 euros a fer obres a l'edifici de la piscina Xarau, la cobertura de les pistes de Fontetes i la reurbanització de Montflorit

En la mateixa línia, proposen utilitzar 67.580,00 euros del pressupost a la fase 4 de reurbanització de l'entorn de la zona de Martinica, la fase 2 de reurbanització a Serraparera, la intervenció al clavegueram del carrer de Santa Marcel·lina i a reurbanitzar la zona carpa. 

En l'àmbit esportiu, proposen afegir 19.500 euros al conveni entre l'Ajuntament i el Cerdanyola Futbol Club amb motiu de la inscripció del primer equip en el grup 5 de la lliga 2a RFEF, de caràcter estatal i que implica nombrosos desplaçaments fora de Catalunya. 

També es votarà destinar 30.000 euros al conveni amb Cerdanyola Comerç i Serveis per impulsar la campanya Comprar a Cerdanyola té Premi, i 15.000 euros al conveni amb el Gremi d'Hostaleria per a la promoció de la digitalització dels establiments. Per últim, es votarà afegir 50.531,52 euros al projecte de reurbanització del carrer Sol

Festiu d'obertura del comerç

En aquesta sessió del ple es votarà establir els dies 10 i 31 de desembre de 2023 com a festius durant els quals el comerç de Cerdanyola podrà romandre obert. 

Punts econòmics

Els temes referents a la gestió econòmica de l'Ajuntament ocupen bona part de l'ordre del dia del Ple. Els punts més repetits són els quinze reconeixements extrajudicials d'obligacions per serveis oferts a l'Ajuntament que ja s'han completat i que encara no s'han pagat. Aquests fan referència a diversos serveis al PEM Guiera, Can Xarau, els àmbits de jardineria, àrees de jocs infantils i neteja de l'espai públic i a la deixalleria. 

A més a més, es votarà l'aprovació del compte general de l'exercici 2021, que integra els comptes de l'Ajuntament i els de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions Municipals S.L.U. Malgrat no es votarà, el govern donarà compte de dues qüestions: primer, de l’execució pressupostària corresponents al segon trimestre de 2022 i, en segon lloc, de la modificació del Pla Anual de Control finances de l'exercici 2022 feta per l'interventor del consistori.

Demanda pel cas Bosc Tancat

En l'àmbit judicial, el govern demanarà que el plenari ratifiqui la resolució d'alcaldia per personar-se com a part demandada davant el recurs contenciós administratiu interposat per Gimnàs Atlante Vallès, l'empresa que actualment gestiona el Bosc Tancat. El recurs es dirigeix contra l'acord del Ple del 28 d'abril de 2022 "que requereix a Gimnàs Atlante Vallès SL acreditar la subrogació a la garantia definitiva constituïda per Sport Natura Rural SL, en data 12 d’abril de 2019, amb motiu de la contractació de la gestió i explotació del ZEM Bosc Tancat, per import de 100.000 euros". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.