La Diada i les escoles bressol, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat d'aquesta setmana a Cerdanyola s'ha centrat principalment en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya el passat diumenge, també en el debat sobre un nou model de gestió de les escoles bressol. A més, han començat les obres de les pistes de futbol sala de Fontetes, s'homenatja el fotògraf Gabriel Escursell i es reprèn 'La tardor és gran'. També, l'artista Tom Carr ha presentat una nova obra i torna el Tast de Cuina Mediterrània

Música i reivindicació a la Diada

Entitats i partits polítics de Cerdanyola del Vallès es van reunir un any més a la Plaça Onze de Setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya en un acte institucional. Una per una van fer les respectives ofrenes florals al monument de les Quatre Barres, excepte els grups del Partit Popular i Ciutadans que no hi van assistir. La celebració va comptar també amb actuacions de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), Castellers de Cerdanyola i l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola.  

Més info: La unitat amb opinions diverses centra l'acte institucional de la Diada de Catalunya

Canvi inminent en la gestió de les escoles bressol

Les Escoles Bressol Municipals (EBM) podrien passar a ser gestionades directament per l'Ajuntament de Cerdanyola a partir del pròxim curs 2023-2024. El PSC, partit al govern local, i En Comú Podem (ECP) van acordar un model de gestió directa dels centres a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. La proposta es votarà al Ple Municipal del mes de setembre i els dos grups confien en el fet que la proposta tirarà endavant. 

Més info: La gestió directa de les Escoles Bressol Municipal, més aprop d'aprovar-se

Es taparan les pistes de futsal de Fontetes

Les obres per cobrir les dues pistes poliesportives de la ZEM Fontetes van començar el dilluns 12 de setembre amb l'objectiu de convertir-les en espais coberts. Els equips del Cerdanyola Futbol Club que entrenaven allà s'han traslladat a les pistes de l'Institut Forat del Vent.

Més info: Comencen les obres a les pistes de futbol sala de Fontetes

Homenatge a Gabril Escursell

Gabriel Escursell i el seu germà Francesc van retratar i recuperar fotografies de Cerdanyola i Ripollet durant dècades. Algunes de les imatges antigues que van reproduir es van publicar a les primeres portades del TOT. En el seu honor, les entitats locals AFOCER i GREC organitzen un homenatge a la seva trajectòria el 18 de setembre, a les 11.30 h al Museu d’Art de Cerdanyola

Més info: FOTOS: Imatges del fotògraf Gabriel Escursell publicades al TOT

Activitats per a la gent gran

Aquest 18 de setembre arrenca una nova edició de 'La tardor és gran', el programa d'activitats de l'Ajuntament destinat a persones de més de 60 anys de Cerdanyola del Vallès. Les inscripcions per a les activitats es podran realitzar a partir del 20 de setembre de forma presencial a les oficines de l’Àrea Social (avinguda Espanya, 6C) o a través del correu electrònic promociosocial@cerdanyola.cat

Més info: Una vintena d'activitats per als cerdanyolencs majors de 60 anys

Torna el Tast de Cuina Mediterrània

Durant tres dies, bars i restaurants de Cerdanyola del Vallès sortiran al carrer per celebrar el 4t Tast de Cuina Mediterrània. La plaça de l'Abat Oliba acollirà la nova edició de l'esdeveniment els dies 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre.

Més info: Torna el Tast de Cuina Mediterrània en la seva quarta edició

Tom Carr presenta Sol al MAC

El pati del Museu d'Art de Cerdanyola Va acollir divendres la presentació de la instal·lació artística Sol, una obra d'art a camí entre la música i l'escultura de l'artista Tom Carr i el seu equip, que Amics del Museu d'Art de Cerdanyola (AMAC) ha regalat al MAC en honor al seu 13è aniversari. L'obra és una composició de peces circulars de la qual s'extreuen dues lectures: la visual pel joc d'ombres de colors que projecta, i també l'auditiva, ja que les peces estan situades imitant la partitura de la cançó Ad libitum, composta pel cerdanyolenc Jesús Acebedo.

Més info: L'artista Tom Carr presenta l'obra 'Sol', una partitura en físic d'ombres acolorides

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.