Les esquerres de l'oposció mostren unitat contra l'augment d'impostos

Representants d'Esquerra Republicana, En Comú-Podem i Guanyem van criticar la falta de diàleg per part del govern municipal

Després que el ple municipal del mes de desembre aprovés la modificació de les ordenances fiscals, que suposa l'increment l'IBI un 11,6%, les formacions polítiques d'esquerres a l'oposició de l'Ajuntament de Cerdanyola van comparèixer en roda de premsa per a mostrar el seu rebuig davant d'aquesta acció i denunciar la falta de diàleg per part del govern. 

Més info: L’augment dels impostos és definitiu: el ple aprova l’increment a partir de l’1 de gener

Així doncs, el passat divendres 22 de desembre, representants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú-Podem (ECP) i Guanyem van acusar al govern "d’imposar el corró de la majoria absoluta donant una falsa imatge de proximitat".

Davant l'augment de l'IBI, el regidor d'ERC, Albert Turon, va lamentar que el PSC "demani més diners per a seguir fent el mateix" i va recordar que "Cerdanyola té unes necessitats que aquests pressupostos no aborden". També va denunciar que "s'han fet propostes alternatives amb altres vies de finançament que el Govern ha desestimat". 

En aquest mateix sentit, el regidor d'ECP, Pedro Arco, va assenyalar que la compareixença de les tres formacions d'esquerra al Casal Popular La Flama és una mostra de que "el PSC no ha comptat amb la participació de l'oposició per a modificar les ordenances fiscals" i va denunciar que els primers 100 dies de govern "només han passat per aprovar els Reconeixements Extraoficials d'Obligacions (REO)".

Per la seva banda, Anna Monfort, de Guanyem, va indicar que s'entendria un augment fels impostos a causa de la coiuntura econòmica, però “no quan no s’executen les inversions, quan hi ha el govern més car de la història de Cerdanyola o quan a la campanya electoral no es va dir res d'aquesta acció”. 

Monfort va acabar remarcant que "hi ha una altra manera de fer política" i va proposar unes polítiques de "justícia social", com l'adaptació de l'Impost de Béns Immobles (IBI) segons la renda de cada persona propietària d'un o més immobles. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.