El govern del PSC compta amb els suports per la primera aprovació els pressupostos de 2021

Aquest dijous 17 de desembre se celebra el ple municipal del mes de desembre de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Serà el ple en el qual, si no hi ha girs de guió imprevistos, s'aprovaran inicialment els pressupostos municipals per a 2021 proposats pel govern local.

En rodes de premsa i comunicats a la premsa, el PSC i altres partits com Ciutadans i Junts per Cerdanyola han explicat que l'aprovació inicial dels pressupostos comptarà amb els suports suficient per passar amb llum verda el plenari de desembre. L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha assegurat que cinc dels set grups municipals facilitaran l'aprovació amb vots a favor o abstencions.

 

"Pressupost realista"

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha explicat, el dimecres 16 de desembre en roda de premsa, que es tracta d'uns pressupostos "realistes quant als ingressos i les despeses" i "flexibles" tenint en compte la incertesa de la situació de pandèmia. 

Quant als ingressos, Sánchez destaca que tot i que han baixat els ingressos per taxes a causa de la baixa de moltes persones de serveis municipals, l'Ajuntament podrà fer ús del superàvit.

Quant a la despesa, el regidor del PSC ha assenyalat les inversions per donar resposta a la crisi de la Covid-19, les quals passen per mesures com accions de reactuivació econòmica i de l'ocupació, l'atenció a persones vulnerables, l'augment de la neteja, no incrementar la pressió fiscal sobre les famílies i l'aplicació de les mesures aprovades a la Taula de Reconstrucció. Sobre aquestes mesures, Sánchez ha destacat que una part de les mesures encara s'estan traballant per aplicar-les.

A més, ha destacat que ha augmentat la despesa en el sector cultural així com en l'estalvi i l'eficiència energètica. 

 

Inversions per a 2021

En el capítol d'inversions previstes per a 2021, el govern ha assenyalat que se centraran en els següents punts:

- Cobertura de les pistes de la ZEM Fontetes, amb una inversió de 800.000 euros.

- Recuperació de la Torre Vermella per a usos de ciutat, entre ells acollir serveis municipals com l'OAC, amb una inversió de 550.000 euros.

- Aparcaments i nova cambra al Mercat de les Fontetes, amb una inversiuó de 600.000 euros.

- Inversió a la pista exterior i vestidors, grada del PEM Guiera i cobertura de la boina, per 770.000 euros pressupostats.

- Refoprma i rehabilitació de Ca n'Altimira, amb una inversió de 500.000 euros. 

 

Sense greus afectacions a les inversions

El regidor de Serveis Econòmics ha explicat que el projecte d'inversions del govern no s'ha vist afectat per la crisi de la Covid-19 perquè poden fer ús del romanent. Tot i això, tant Sánchez com Cordón han destacat que ehan fet un "esforç molt important per mantenir les inversions".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.