El ple aprova un valor de reversió del PEM Guiera de més d'1,1 milions d'euros

El ple municipal de Cerdanyola ho ha aprovat en la sessió del 22 de juliol

El PEM Guiera segueix sent un dels temes més enquistats de Cerdanyola del Vallès. Aquest dijous ha tornat a ser protagonista del ple municipal, on s'ha aprovat el valor de reversió per 1.111.827,36 €. Aquesta és la quantitat amb què l'Ajuntament haurà d'indemnitzar la Federació Catalana d'Handbol (FCH) si els tribunals no diuen el contrari.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ERC, Ciutadans, En Comú Podem i Junts, i les abstencions de PPGuanyem. En concret, s'ha aprovat definitivament el valor dels actius reversibles adscrits a la concessió de la construcció i explotació del Parc Esportiu Guiera per import d'1.111.827,36 €.

"Aquest valor de reversió és el que comporta el desenvolupament de menor quantia econòmica", ha explicat el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez. El regidor del PSC i bona part de l'oposició han coincidit en destacar que l'aprovació posa fil a l'agulla a una problemàtica oberta des de fa anys.

Més info: Llum verda a un nou contracte de jardineria i al mapa de contaminació acústica

Tot i això, també s'ha posat sobre la taula la possibilitat que les altres parts afectades -Bankia i l'Institut Català de Finances- portin el valor de reversió als tribunals. "Finalment seran els jutjats qui decideixin qui té raó", ha dit el regidor de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez. En la mateixa línia, Laura Benseny, regidora de Guanyem i exregidora d'Esports amb Compromís, va expressar els dubtes del seu grup amb l'expedient que proposava el govern i també va preveure que la qüestió aniria als tribunals.

També ho ha considerat així Helena Solà, regidora d'Esquerra Republicana: "El valor de reversió no compleix el deute complet amb Bankia i ICF. Per això creiem que acabarà als tribunals".

Més info: Cerdanyola frena l'aparició de cases d'apostes a la ciutat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.