Llum verda a un nou contracte de jardineria i al mapa de contaminació acústica

El ple municipal s'ha celebrat aquest dijous 22 de juliol

L'últim ple municipal del curs a Cerdanyola del Vallès va aprovar qüestions de pes pels serveis de la ciutat. A més de vetar les cases d'apostes i aprovar el valor de reversió del PEM Guiera, el ple va donar llum verda a les condicions del nou servei de jardineria del municipi.

 

Ampliació del pressupost de jardineria

El plenari va aprovar l'expedient de contractació del servei de manteniment d'arbrat, places i espais verds municipals i la convocatòria de la licitació. Fa referència al contracte de jardineria de la ciutat, que fins ara estava gestionat per dues empreses i que ara s'engloba en un sol contracte. La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, va explicar que s'ha doblat el pressupost respecte al contracte anterior arribant als 1.700.000 euros i que s'hi inclou tota la jardineria en un sol contracte afegint més personals i serveis, com el control de qualitat. Quan arribi el moment, s'ampliarà el contracte per afegir la gestió de zones en construcció com l'àrea de Santa Teresa i el Centre Direccional

PSC i En Comú Podem van ser els únics partits en votar a favor del punt -ERC i PP van votar en contra del punt, mentre Ciutadans, Guanyem i Junts s'hi van abstenir- tot just el mateix dia que anunciaven un acord per aturar l'ús de l'herbicida glifosat a Cerdanyola del Vallès a partir del mes de setembre del 2021. Es tracta d'un producte químic que estarà prohibit a l'Unió Europea a partir de l'any 2022, tal com va aprovar el Parlament Europeu l'any 2017. ​

Més info: En Comú Podem anuncia un acord amb el PSC per deixar d'utilitzar el glifosat

Partits de l'oposició van preguntar al govern si actualment s'està fent servir glifosat a la ciutat, fent referència a les dues mocions aprovades -els anys 2017 i 2020- per instar al govern a no aplicar-lo. Eulàlia Mimó va assegurar que l'última neteja dels escocells no s'ha utilitzat, però no descartaven fer-ho si l'alternativa ecològica no funcionava.

ERC i Guanyem han coincidit en criticar una falta de polítiques d'esquerra en el nou contracte, fent referència a la integració social, les mesures mediambientals o la perspectiva de gènere. "Perden una oportunitat de fer un salt endavant de millora del servei públic des de l’esquerra", ha dit el regidor d'ERC, Albert Turon.

Més info: Cerdanyola frena l'aparició de cases d'apostes a la ciutat

Modificació del pressupost, retirada

Un dels punts que va crear més crítiques de l'oposició va ser la proposta del govern de fer tres modificacions del pressupost per a tres qüestions diferents: l'ampliació de la subvenció per al Cerdanyola Futbol Club, l'ampliació per a accions en espai públic i la inversió en el nou servei de la zona taronja

L'oposició en bloc va coincidir en criticar el fet que els tres canvis es votin junts. Tot i mostrar-se segurs en la necessitat de les inversions en el Cerdanyola FC i l'espai públic, no veien clar la depesa de la zona taronja, que substituirà la zona blava a partir del mes de setembre. Així, ERC va proposar votar la retirada del punt i va tirar endavant amb els únic vots en contra de PSC i En Comú Podem. D'aquesta manera, el punt no es va votar.

 

Mapa de contaminació acústica

Per una altra banda, també es va aprovar definitivament el Mapa de capacitat acústica de Cerdanyola. L'objectiu és complir la Llei del 28 de juny de protecció contra la contaminació acústica, la qual estableix mesures per corregir i prevenir la contaminació provocada pels sorolls i les vibracions en les zones urbanes i nuclis de població. PSC, Ciutadans, ECP i Junts van votar a favor mentre ERC, Guanyem i PP s'hi van abstenir. 

Nous llocs de treball a l'Ajuntament

També es va aprovar la creació de set nous llocs de treball a l'Ajuntament en l'àmbit de serveis socials, administració i al servei d'Esports. Per fer-ho s'ha donat el vistiplau a la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) amb el vot a favor de tots els partits excepte Guanyem i ERC, que s'hi van abstenir. 

Més info: El ple aprova un valor de reversió del PEM Guiera de més d'1,1 milions d'euros

Els 2 festius locals de 2022

El ple també va aprovar els dos dies festiu de 2022 a Cerdanyola: el 2 de maig i l'11 de novembre.

En un altre àmbit, es va aprovar de forma provisional un Pla especial de millora de l’accessibilitat a l’àmbit del carrer de les Belles Arts promogut per la Comunitat de Propietaris de la finca 1-3 del mateix carrer. L'acord fa referència a la instal·lació d'un ascensor a la finca que ha de col·locar-se a l'exterior de l'edifici i requereix l'aprovació plenaria.

En segon lloc, es va aprovar un Pla especial per tal d'incrementar el nombre d'establiments admesos d'una nau en zona industrial 22a, a l'àmbit de la finca situada al carrer del Camp, 46, promogut per Gest Barfisa, SL.

A més, el ple van acceptar algunes al·legacions referents a l'ordenança fiscal que regula la taxa per la utilització privativa o l'aprofitament especial de la via pública. En un dels casos, fa referència a l'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

Moció per un pla local de joventut

El ple va aprovar una moció d'ERC i Guanyem per instar al govern a definir un pla local de joventut a la ciutat. Tots els partits van votar a favor.

Per una altra banda, es va rebutjar la moció de Guanyem, ERC i Junts per mostrar suport a Marcel Vivet i de rebuig a la sentència de l'Audiència Provincial que el condemna a cinc anys de presó. Vivet ha estat condemnat per desordres públics i atemptat contra l'autoritat per la manifestació contra Jusapol el 2018 a Barcelona que va imitar els festivals Holi. ERC, Guanyem i Junts van votar a favor, ECP s'hi va abstenir i PSC, Ciutadans i PP van votar en contra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.