El ple extraordinari d'aquest dijous ve marcat per la pujada de l'IBI

Els pressupostos pel 2024 s'aprovaran en el ple municipal ordinari previst pel 26 d'octubre

El govern municipal de Cerdanyola del Vallès ha convocat un ple municipal extraordinari per aquest dijous 19 d'octubre per tal d'aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals. D'aquesta manera l'executiu proposarà a la resta de grups municipals la modificació de tres impostos: l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Impost Sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE).

Segons ha explicat el portaveu del govern, David González, han hagut d'avançar l'aprovació de les ordenances al ple ordinari previst pel pròxim dijous 26 d'octubre "per un tema legal". Tot i que els pressupostos pel 2024 es proposaran al ple ordinari, "creiem que no s'entén una cosa sense l'altre", ha afegit González. 

Durant la roda de premsa de l'executiu, que ha tingut lloc aquest dimecres, el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha anunciat l'increment de 13,25 € en la quota mitjana de l'IBI. És a dir, l'import anual passarà dels 454 € anuals als 507 € que proposa el govern, un 11,6% respecte l'any passat. 

Amb aquest increment de l'IBI, l'Ajuntament recaptarà 2 milions d’euros més a l'any. D’altra banda, també augmentarà de l’IAE, que preveu uns ingressos de 2.070.000 d’euros de cara al 2024, i l’IVTM, que recaptarà 3.050.000 euros.

Més info: El govern municipal proposa pujar l’IBI un 11,6%

Davant d'aquest anunci de la modificació de les ordenances fiscals, el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja ha mostrat el seu rebuig. Els republicans han criticat, sobretot, la decisió de pujar l'IBI i l'IAE de cara al 2024, ja que "no és un bon moment per a les famílies i les empreses", segons va explicar el portaveu d'ERC, Íñigo Enterría.  

Més info: ERC critica la pujada de l'IBI: "és un moment difícil per a les famílies i les empreses".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.