El TSJC tomba el recurs d'apel·lació de la Fiscalia i confirma l'absolució de Carles Escolà

L'octubre de 2022 l'Audiència de Barcelona ja va absoldre a l'exalcade de Cerdanyola dels càrrecs de prevaricació i assetjament laboral interposats per la secretària de l’Ajuntament i la Fiscalia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per la Fiscalia i la secretària general de l’Ajuntament i confirma la sentència de l’Audiència Provincial, en què l'exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, quedava absolt dels càrrecs de prevaricació i assetjament laboral.

Escolà va ser absolt, l'octubre de 2022, de tots els càrrecs dels quals va ser acusat per part de la secretària general de l'Ajuntament cerdanyolenc i de la Fiscalia. En el judici, celebrat el juliol de 2022, la Fiscalia demanava un any de presó i dotze d'inhabilitació per l'exalcalde.

Més info: L'exalcalde Carles Escolà, absolt en el judici per prevaricació i assetjament laboral

Ara, el desembre de 2023, la sala Civil i Penal del TSJC ha confirmat la sentència de l’Audiència de Barcelona i ha dictat que no prospera el recurs d'apel·lació interposat. Després d'aquesta notícia, la Fiscalia i la secretària general de l'Ajuntament només podran presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

 

Cinc anys del cas

El cas es remunta al mandat d'Escolà com a alcalde de la ciutat. L'any 2019, Carles Escolà i el govern de Compromís feien una roda de premsa per explicar que la secretària general de l'Ajuntament, Aurora Corral, havia interposat una querella criminal per prevaricació contra l'alcalde. Corral va interposar la querella després que a mitjans de 2018, Escolà obrís un expedient informatiu per determinar si la secretària general s'excedia en les seves funcions i si hi havia raons suficients per iniciar un expedient disciplinari.

La secretària general de l'Ajuntament és una figura pública que desenvolupa funcions d'assessorament legal i de certificació de les actes i acords del consistori i depèn de l'administració d'Estat.

 

"Persecució política"

En la seva defensa en el judici, Escolà ja apuntava que havia estat la Fiscalia qui havia fet més gran el conflicte i demanaven més càstig que la persona que va presentar la querella. En aquest sentit, l'exalcade sempre ha sostingut que darrera de tot això hi ha una "persecució política contra aquells qui consideren rivals polítics de l'Estat del règim i contra la causa independentista de l'1 d'octubre".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.