La Zona Taronja protagonitza el Ple Municipal del mes de juny

El Ple Municipal se celebra aquest dijous a partir de les 18 h

El Ple Municipal del mes de juny, que es fa aquest dijous, té diversos protagonistes, un d'ells per la seva absència. El Bosc Tancat no forma part de l'ordre del dia perquè es pugui aprovar l'aval necessari per obrir les piscines, però encara queda la possibilitat que l'empresa el presenti durant aquest dijous i la qüestió s'inclogui per urgència a última hora.

En canvi, el plenari sí votarà punts referents al servei de Zona Taronja, els festius locals del pròxim any, el barri de Cerdanyola 2000 o les obres a l'Escola Fontetes, entre d'altres. El Ple tindrà lloc aquest dijous a partir de les 18 h a la sala de plens de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Zona Taronja i Reglament Municipal

En aquest Ple, el govern local demanarà a la resta de partits que votin a favor de l'aprovació inicial del reglament que regularà la Zona Taronja d'aparcament. Després d'uns nou mesos en fase de proves i d'un procés de participació en la redacció del reglament, es podria aprovar el document definitiu que marca el funcionament de la Zona Taronja, que compta amb 434 places d'aparcament regulat. La proposta és que continuï funcionant de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 20 h, i els dissabtes, de 9 a 14 h, amb un límit de temps d'ús de 2 hores.

A més a més, també es votarà una modificació de l'ordenança de circulació per adaptar-se al reglament de la Zona Taronja i a altres normatives. L'ordenança determina, entre altres coses, les sancions referents a l'ús de vehicles.

Per una altra banda, el govern plantejarà constituir una Comissió d'estudi per redactar una proposta de nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Aquest document regula l'organització i el funcionament dels òrgans municipals, els drets i deures dels membres de la Corporació i els drets d'informació i participació ciutadana dels veïns i entitats del municipi.

Modificacions urbanístiques

El govern del PSC també plantejarà l'aprovació de dues modificacions del Pla General Metropolità (PGM) al barri de Cerdanyola 2000 i a la zona del Riu Sec i el carrer del Remei. A Cerdanyola 2000, es farà l'aprovació provisional del canvi aprovat inicialment el gener de 2022 perquè l'Ajuntament passi a gestionar uns determinats terrenys del barri. Ara s'admetrien algunes modificacions del text ja aprovat. A la zona del Riu Sec, el govern proposa l'ampliació dels usos de l'equipament situat entre el Riu Sec, la via del tren i el carrer del Remei.

Més info: L'Ajuntament passarà a gestionar alguns terrenys de Cerdanyola 2000 per poder fer obres

En la mateixa sessió es votaran dues modificacions de pressupost i tretze reconeixements extrajudicials d'obligacions. Aquest mecanisme s'utilitza per pagar factures d'obligacions que s'han contret sense consignació pressupostària o que pertanyen a exercicis anteriors. Un altre punt demanarà declarar d’especial interès i utilitat municipal les obres en la planta baixa de ll’edifici de l’Escola Fontetes per tal de comptar amb una bonificació en la despesa de les obres. 

Per una altra banda, també es votaran els festius locals de l'any 2023. Els dos dies serien el 8 de maig (Festa Major del Roser de Maig) i el 13 de novembre (Festa tardor de Sant Martí).

Mocions

En l'apartat de les mocions, ERC presentarà la proposta anunciada fa uns dies per ampliar l'horari de les aules d'estudi de la Biblioteca Central. S'hi han afegit Guanyem Cerdanyola i el Partit Popular com a proposants de la moció. ERC i Guanyem també presentaran conjuntament una moció per l'aprovació del manifest de l'acord social per l'amnistia i l'autodeterminació.

Més info: ERC demana obrir més aules d'estudi durant l'època d'exàmens

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.