La residència Joan XXIII i el Bosc Tancat, entre els protagonistes d'aquesta setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

Aquesta setmana, el resum de la setmana ve marcat en clau política i social. Començarem parlant de la polèmica per un festival de música electrònica al Bosc Tancat. Tot seguit, tractarem la vaga indefinida del personal de la residència Joan XXIII que des de fa un any reclamen millores en les seves condicions laborals. Posteriorment tractarem el cas d'un home de 45 anys desaparegut a Cerdanyola del Vallès i del que no se'n sap res des del 4 de juny. Tancarem el resum de la setmana destacant l'entrevista que hem realitzat al portaveu i regidor de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez. 

Polèmica per un festival de música electrònica al Bosc Tancat 

El Bosc Tancat torna a aixecar polseguera entre els partits polítics del consistori. Aquest cop ha estat un festival de música electrònica, que està tenint lloc des d'aquest divendres 14 de juny fins diumenge.

Concretament, el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) reclamava que el festival no es fés "sense els permisos necessaris". Segons explicaven en un comunicat, els republicans haurien demanat en repetides ocasions al govern si els gestors del Bosc Tancat tenen la llicència extraordinària per fer aquesta activitat. 

Pel que fa el govern, asseguren que la llicència està demanada i el recinte disposa de tots els informes favorables. Fins dijous, però, aquests procediments legals encara estaven pendents de l'aprovació definitiva. Finalment, aquest divendres, hores abans de l'inici del festival, l'Ajuntament va informar que tant la llicència com els informes que es requereixen "han sigut aprovats".

Més info: Polèmica per un festival de música electrònica al Bosc Tancat

Les treballadores de la Residència Joan XXIII es concentren per per reclamar una gestió pública i millores en les condicions laborals

La plantilla de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII de Cerdanyola s'ha concentrat aquest  dissabte 15 de juny a la plaça Abat Oliba. Les treballadores, que demanen una gestió directe del servei per part de la Generalitat, van iniciar el 18 de maig del 2022 una vaga indefinida per millorar les seves condicions laborals.

La Residència Joan XXIII és un centre públic de gestió delegada amb un concurs adjudicat al 2017 a l'empresa L'Onada Serveis, qui va renunciar el desembre de l'any passat perquè no podien assolir les demandes de les treballadores. Les treballadores denuncien que en un any de vaga ningú s'ha reunit amb elles. El delegat de la CGT al comitè d’empresa de la Residència Joan XXIII, Agustí Yáñez, considera "indecent que després d'un any de vaga indefinida, el Conseller de Drets Socials Carles Campuzano no hagi tingut cap reunió amb nosaltres".

Més info: Les treballadores de la residència Joan XXIII es concentren per reclamar una gestió pública

Un home de 45 anys desaparegut a Cerdanyola del Vallès

Els Mossos d'Esquadra busquen a Raúl Martínez Padial, un pintor de 45 anys i veí de Cerdanyola del Vallès. Segons ha avançat El Punt Avui, l'home porta desaparegut des del passat 4 de juny i des del dia 5 el seu telèfon està apagat i no ha respost a missatges ni a trucades ni s’ha posat en contacte amb ningú de la família.

Familiars i coneguts han fet una crida a través de les xarxes socials, on han difós la seva fotografia demanant ajuda per si algú té alguna pista d’on pot ser.

Més info: Desapareix un home de 45 anys a Cerdanyola del Vallès

Entrevista Joan Sánchez, regidor i portaveu de Junts per Cerdanyola 

El mandat passat la presència de Junts al consistori li va permetre arribar a alguns acords amb el govern del PSC. Ara, amb la majoria absoluta, dels socialistes les coses són molt diferents pel partit que lidera Joan Sánchez, portaveu i únic regidor de Junts per Cerdanyola. Aquesta entrevista s'emmarca dins la sèrie d'entrevistes als portaveus dels grups municipals al l'oposició de l'Ajuntament de Cerdanyola.

Més info: Joan Sánchez: “Les polítiques d’habitatge públic arriben vint anys tard”

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.