Les activitats de la setmana a Cerdanyola

Els actes del Dia Internacional de les Dones seran els protagonistes durant aquesta setmana a la ciutat

Dóna un cop d'ull a l'oferta d'activitats que pots fer durant la setmana del 2 al 8 de març a Cerdanyola.

Dilluns, 2 de març

Punt d'informació de SOM Energia a Cerdanyola

Si t’agradaria saber com aconseguir que el 100% del que pagues per energia elèctrica s’inverteix en generar energies renovables, SOMEnergia Cerdanyola organitza el primer dilluns de mes un 'punt d’informació' a Cerdanyola. És obert a tothom i, si vols, també et podràs informar de com fer el canvi cap a les energies renovables amb una factura de la teva actual companyia i un núm. de compte.

Hora: 18.00 h

Lloc: Bar Autèntic (carrer de Sant Ramon, 112)

Dimarts, 3 de març

Jornades de portes obertes Escola Bellaterra

La previsió del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és establir entre el 23 de març i l’1 d’abril com a termini per presentar les sol·licituds de preinscripció de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Cal inscripció prèvia.

Horaris: 

  • dimarts 3 de març, a les 15 h 
  • dilluns 9 de març, a les 9:30 h

Pots obtenir més informació aquí.

Consulting Mates

Tens dubtes de Mates? Una professora voluntària de mates anirà al Casal de Joves Altimira per resoldre dubtes al jovent que ho necessiti. S'impartirà el nivell d'ESO i Batxillerat. 

Hora: 17.30 h

Lloc: Casal de Joves Altimira

Preu: De franc. No cal inscripció prèvia. 

Xerrada 'Resistències de dones a la frontera sud'

Amb motiu la de la inauguració de l'exposició 'Resistències de dones a la frontera sud' es farà una xerrada a càrrec de Rosalia Molina i Silvia Blázquez. Es pretén reivindicar que el feminisme ha de ser un espai un lliure de racisme. Activistes de la Caravana Obrim Fronteres explicaran les experiències viscudes, la seva proposta d'aquest any (ruta dels balcans) i els testimonis de resistències de dones que s'han anat acumulant en les diferents caravanes. 

Hora: 18 h

Lloc: Sala 22 de l'Ateneu

Sessió informativa sobre el Tribut Metropolità

L'Àrea Metropolitna de Barcelona farà una sessió informativa oberta a tothom per explicar del Tribut Metropolità.

Hora: 19 h

Lloc: Teatre Ateneu 

Dimecres, 4 de març

Hora del conte per a menuts

En aquesta ocasió els infants viatjaran fins el fons el mar. Es tracta d'un mar molt especial ja que els animals marins que veuran (peixos, meduses, estrelles…) estan fets amb materials reciclats. La narradora serà Moi Aznar. És una activitat adreçada a famílies amb infants d'1 a 4 anys. 

Hora: 2 sessions: 17.30 h i 18.30 h

Lloc: Sala Enric Granados de la Biblioteca 

Preu: De franc. Places limitades. Cal inscripció prèvia al web de la Biblioteca Central.

Tallers gratuïts de Marxa Nòrdica

T'agradaria combinar la natura i l'esport de la millor forma possible? Si vols informar-te sobre la millor forma d'estar saludable i respirar aire pur demana hora, apunta't als tallers gratuïts i amb l'ajuda de monitors especialitzats resoldràs tots els teus dubtes.

Hora: de 17.30 a 19 h

Lloc:  Parc Esportiu Guiera

Dijous, 5 de març

Presentació del llibre 'Gestes dels Comtes de Barcelona i Reis d'Aragó''

Es tracta d'un text narratiu excepcional que ressegueix la història de la família comtal des dels seus orígens fabulosos —exemplificats en la llegenda de Guifré el Pelós— fins a la data en què fou redactat. El lector és invitat a veure com la història d’una nissaga es va transformant a poc a poc en la història d’un país, Catalunya, que es mostra diferent respecte a les altres monarquies hispàniques pel fet d’haver nascut a l’empara de l’imperi carolingi. Hi intervindran els historiadors Agustí Alcoberro i Stefano M. Cingolani i el traductor  Robert Álvarez. 

Hora: 19.30 h

Lloc:  Sala Enric Granados de la Biblioteca (plaça d'Enric Granados,1)

Cine: Retrato de una mujer en llamas

França, 1770. Marianne, una pintora, rep un encàrrec que consisteix a realitzar el retrat de noces de Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent i que té seriosos dubtes respecte al seu proper matrimoni. Marianne ha de retratar-la sense el seu coneixement, de manera que es dedica a investigar-la diàriament. 

Ha guanyat premis com el Globus d'Or, nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa, el Festival de Cannes al millor guió (Céline Sciamma), el Cercle de Crítics de Nova York millor fotografia i els Premis de Cinema Europeu a millor guió, entre d'altres.

Hora: 21:30 h
Lloc: Teatre Ateneu 
Preu: Soci: 2 euros; General: 5 euros; abonaments de cinc entrades no personals: 20 euros; carnet fidelitat (30 € alta i 2€ x pel·lícula)

Divendres, 6 de març

Teatre 'La plaça del diamant'

Una adaptació de l’obra de la Mercè Rodoreda des d’una mirada contemporània de l’obra. Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Hora: 21 h

Lloc: Teatre Ateneu

Preu: 18 €;  anticipat 12 €, estudiants i pensionistes 8 €

Dones de Cine

Dins del marc de l'exposició "Dones: ficcions i realitats" el Museu fa una proposta d' una visita molt agosarada adreçada al públic adult. A partir de les 21.30h les populars Vanessita la del Tigre i Lady de Sousa faran una visita guiada a l'exposició en la que les explicacions es combinaran amb esquetx. Tot i el seu caràcter informal i burlesc, aquesta visita especial ens permetrà descobrir des d'una òptica diferent el model de feminitat que el franquisme ens va voler imposar i la resposta del moviment feminista davant de la manca de llibertat.

Hora: 21.30 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Dissabte, 7 de març

El Mercat

Fira d'antiguitats, col·leccionisme i artesania. 

Horari:

  • De 9 a 14 h, antiguitats, col·leccionisme i artesania.
  • De 14 a 20.30 h, artesania.

Lloc: Plaça de Josep Viladomat

Cursa i Caminada Feminista de Cerdanyola: FemCerdanyola

Primera edició de la Cursa i caminada feminista mixta a Cerdanyola, en el marc del Dia Internacional de les Dones. L'objectiu de la cursa és reivindicatiu i participatiu perquè s'emmarca en una diada de lluita on encara tenim la necessitat de fer visible que les dones prenguin part de l'activitat física i esportiva i necessitem fer visible els obstacles que han acompanyat a les dones al llarg del temps i perquè l'esdeveniment no tindrà classificacions, és un acte lúdic i obert a tothom.

Hora: 10 h

Lloc: Parc Esportiu Guiera

Preu: 5 €

Jornades de portes obertes Escola Turó de Guiera

La previsió del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és establir entre el 23 de març i l’1 d’abril com a termini per presentar les sol·licituds de preinscripció de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Pots consultar més informació aquí. 

Hora: 11 h

Lloc: carrer d'Anselm Clavé, 32-34

Concurs de receptes de cuina amb bacallà

En aquest concurs es valorarà l'elaboració, presentació i el gust dels plats. Les persones concursants s'hauran d'inscriure al Mercat Municipal de Les Fontetes i podran finalitzar l'elaboració del plat al mateix mercat. Els productes amb els que s'elaborarà el plat han de ser comprats a les parades del Mercat.

Hi haurà cinc premis que consitiran en vals de compra per a les parades del mercat i /o sopars als restaurants que participen a la Setmana del Bacallà. El Jurat estarà format per restauradors participants a la Setmana del Bacallà.

Hora: 11.30 h

Lloc: Mercat Municipal de Les Fontetes

Xocolatada popular Dia de les Dones

Xocolatada i activitats amb motiu de la commemoració del dia Internacional de les dones. Durant l'acte es faran tallers de manualitats.

Hora: de 12 a 17 h

Lloc: AAVV Sant Ramon (carrer de Santa Maria)

Concert preludi Aplec de la Sardana

Com a preludi de l'esdeveniment que suposa la celebració de la 46a edició de l'Aplec de la Sardana a la ciutat, un concert, que ha esdevingut ja una part indisoluble d'aquesta festa. L'espectacle d' inauguració de l´Aplec de Cerdanyola, a càrrec de la Cobla Orquestra Selvatana.

Hora: 19 h
Lloc: Teatre de l'Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40)
Preu: Taquilla: 12 euros; socis Agrupació Sardanista: 6 euros. Les entrades estaran disponibles a la venda presencialment a l’Ateneu de Cerdanyola.

Vespres Literaris amb el llibre 'Betibú'

Comentari i debat mensual d'un llibre. Aquest mes, 'Betibú', de Claudia Piñeiro.

Hora: 19.00 h
Lloc: Centre Cívic Montflorit

Diumenge, 8 de març

Jornades de portes obertes Escola Les Fontetes

La previsió del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és establir entre el 23 de març i l’1 d’abril com a termini per presentar les sol·licituds de preinscripció de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Pots consultar més informació aquí.

Hora: 11 h

Lloc: carrer d'El Greco, 2

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. En aquesta ocasió l'activitat serà Twister de l'aigua, els infants descobriran com arriba l'aigua a l'aixeta de casa. Activitat lliure i gratuïta per a tota la família.

Hora: d'11:30 a 13:30 h
Lloc: Parc del Turonet

Acte central Dia Internacional de les dones 2020

Acte central de la programació del Dia Internacional de les Dones 

  • Lectura del manifest institucional
  • Concert 'Infinitament dones' a càrrec de la Coral Dones per la Pau amb la col·laboració de la Jove Orquestra de Cerdanyola

Hora: 12 h

Lloc: Teatre Ateneu

Preu: Entrada donatiu de 6 € (fons destinats a la Plataforma Cultural Dones)

A les 17 h hi haurà una convocatòria per anar a la manifestació a Barcelona.

Matinal flamenca 'Día de Andalucía 2020'

Acte del programa del 'Día de Andalucía 2020' a la Sala d'actes de l'entitat per celebrar el Día Internacional de les Dones. Matinal flamenca amb Laura Marchal, al cante, i José G. Calderón, al toque.

Hora: 12.30 h
Lloc: Seu de l'entitat

Aplec de la Sardana

Celebració del 46è Aplec de la Sardana de Cerdanyola del Vallès amb la participació de les cobles Jovenívola de Sabadell, Marinada i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Hi haurà el tradicional concurs de colles improvisades amb els corresponents obsequis i la interpretació de 22 sardanes de 7 tirades de diversos i prestigiosos compositors. També es farà la rifa d’importants obsequis i un comiat amb sardana antiga i balls folc.

Hora: 16:30 h
Lloc: Pavelló Municipal de Can Xarau- Paco Arpide

El 45è Aplec de Sardanes ha sigut un èxit