L'afectació per Covid-19 manté la tendència a la baixa a Cerdanyola

El risc de rebrot torna a baixar dels 200 punts després de vora dos mesos

La baixada de la pressió pandèmica segueix consolidant-se a la ciutat després de set setmanes. Malgrat l'espectacular pujada que es va produir just després de Sant Joan, un parell de setmanes després l'afectació per Covid-19 va començar a baixar i encara no ha parat de reduir-se, si bé ha frenat molt el seu descens. 

Segons les dades d'aquest dijous 19 d'agost, el risc de rebrot a la ciutat baixava per primer cop a la ciutat dels 200 punts des de finals de juny, i arribava als 192 punts. La incidència acumulada a 7 dies per cada 100.000 habitants mostra també certa baixada respecte a la setmana passada, situant-se als 103,46 punts, i el nombre de contagis ha baixat ja dels 100 a la setmana a Cerdanyola (78 en l'última setmana), sent 6.100 des de l'inici de la pandèmia

Pitjors indicis mostra la taxa Rt, que pujava en aquests 7 últims dies fins els 0,84 punts respecte als 0,66 de la setmana passada, tot i que podrien no significar un canvi de tendència necessàriament, si es tenen en compte la resta d'indicadors. I és que la taxa de positivitat de les proves fetes ha baixat del 6%, situant-se en el 5,69%. Alhora, cal apuntar que la mitjana d'edat dels contagis ha tornat a baixar, i se situa aproximadament als 34 anys de mitjana.

Menys hospitalitzacions i cap mort en una setmana

Altres indicadors segueixen la tònica positiva respecte a l'evolució de la pandèmia: els relacionats amb les pitjors conseqüències del virus. Les hospitalitzacions han passat de 10 a 9 a la ciutat, i no hi ha hagut cap mort d'un veí o veïna de Cerdanyola, cosa que manté en 156 les persones mortes pel SARS-CoV-2 a des de març del 2020.

Pel que fa a la vacunació, segueix avançant progressivament a la ciutat. Gairebé 1.400 persones més ja estan completament immunitzades a la ciutat, sent un total de 38.832 (un 67,25% de la població) amb les dues dosi o la dosi única. D'altra banda, són 42.902 els cerdanyolencs que ja tenen inoculada la primera dosi d'una vacuna contra la Covid-19.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.