La calor intensa i el risc d'incendi marquen l'actualitat de la setmana a Cerdanyola

El cas Rubiales i la participació del Cerdanyola a la Copa Catalunya de futbol sala és el més destacat en esports

La quarta setmana d'agost ha estat marcada per la calor intensa que s'ha viscut tant a Cerdanyola com a la resta del territori català. Una calor que, sumat a la sequera, ha fet encendre les alarmes i ha activat una sèrie de mesures per l'alt risc d'incendi. En esports, el cas Rubiales ha sigut el protagonista de totes les tertúlies a Espanya, ara serà un cerdanyolenc l'encarregat de decidir la seva continuïtat a la Federació Espanyola de Futbol. També, la participació del Cerdanyola FC a la Final a 4 de la Copa Catalunya de futbol sala ha sigut una de les notícies de la setmana. 

 

Cinc dies de calor intensa amb nits tòrrides

L'onada de calor que Catalunya ha viscut aquesta setmana s'ha fet notar també a Cerdanyola. Des del diumenge 20 d'agost fins al dijous 24, la ciutat ha viscut cinc dies consecutius amb tempratures extremes, on les màximes no han baixat dels 34 graus. La temperatura més alta que s'ha registrat a Cerdanyola durant aquests dies, va ser el passat dimecres, quan els termometres van arrbar fins als 37,1 ºC

Més info: Cinquè dia de calor intensa a Cerdanyola

 

D'altra banda, Cerdanyola va viure la nit més calorosa de l'any durant la matinada del 22 al 23 d'agost. Durent aquella nit, els termòmetres no van baixar dels 26 graus a la ciutat, sent de 26,9ºC la temperatura mínima resgistrada a l'Observatori Cerdanyola - Centre a les 6.40 h. 

Més info: Cerdanyola viu la nit més calorosa de l'any amb temperatures que superen els 26ºC

 

Cerdanyola, en risc molt alt o extrem d'incendis

El Govern va aprovar el dilluns 21 d'agost un seguit de mesures temporals extraordinàries davant l’elevat risc d’incendis, que s'han allargat fins el divendres 25. Des del 22 d’agost fins al 26, doncs, els municipis inclosos en el mapa de perill d’incendi forestal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es trovaben en perill molt alt o extrem, i entre els quals hi havia Cerdanyola, se’ls hi va aplicar una sèrie de mesures extraordinàries.

Més info: Mesures extraordinàries a Cerdanyola per risc molt alt o extrem d'incendis

 

El cas Rubiales

Després que el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no dimitís del seu càrrec aquest divendres 25 d'agost en l'assamblea extraordinària, ara és el Consejo Superior de Deportes (CSD) qui haurà de decidir la seva continuïtat. Al capdavant del CSD hi ha el cerdanyolenc, Víctor Francos, qui també és el secretari d'Estat per l'Esport. En aquest sentit, el màxim òrgan de l'esport a Espanya ja ha avisat que pendrà les mesures oportunes i que "no ens tremolarà el pols". 

Més info: La continuïtat de Rubiales és a les mans d'un cerdanyolenc

 

Un combatiu Cerdanyola no pot amb el Barça

El Cerdanyola Futbol Club va caure eliminat de les semifinals de la Copa Catalunya de futbol sala en perdre per 1 a 5 davant del Barça. Tot i l’evident superioritat dels blaugranes, els de Santi Lara van saber mantenir el ritme del partit i, fins i tot, en alguns trams competir de tu a tu contra un dels millors equips del món.

Més info: Un combatiu Cerdanyola no pot amb el Barça

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.