Els contagis s'enfilen a Cerdanyola abans de les festes de Nadal

S'ha registrat la primera defunció per Covid-19 des del mes de setembre, una persona d'entre 80 i 89 anys

Cerdanyola del Vallès segueix sumant contagis per coronavirus, seguint la tendència global a tot Catalunya. Amb un risc de rebrot superior als 1.000 punts, hi ha cinc persones hospitalitzades i s'ha registrat la primera mort per Covid-19 des del mes de setembre.

260 contagis setmanals

Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, entre els dies 12 i 18 de desembre es van registrar 265 nous positius de coronavirus. Amb aquesta incidència, el risc de rebrot torna a ser molt alt, superant els 1.000 punts. L'últim cop que es va superar la barrera dels 1.000 va ser en l'onada del mes de juliol d'aquest any.

L'edat mitjana de les persones contagiades és de 37 anys. A Cerdanyola, el 72% dels casos té menys de 50 anys. La franja d'edat més afectada pels contagis és la de 40-49 anys, però destaca l'augment de nous positius les últimes setmanes en els grups de 10-29 anys i 70-79.

Una nova defunció

Després de tres mesos sense cap defunció per Covid-19 a la ciutat, el 18 de desembre va morir una persona de Cerdanyola d'entre 80 i 89 anys, segons Salut. Així, són 162 els cerdanyolencs i cerdanyolenques que han mort pels efectes del coronavirus.

També s'ha vist un augment de les hospitalitzacions per Covid-19 entre el veïnat de Cerdanyola. A data del 21 de desembre, són cinc les persones ingressades a l'hospital. Dues de les persones tenen més de 80 anys, altres dues entre 60 i 69, i la cinquena entre 30 i 39 anys.

13.353 vacunats amb 3a dosi

Alhora que pugen els contagis, avança l'administració de terceres dosis o dosis de reforç. A Cerdanyola, 13.353 persones ja han rebut la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19. El 86,6% dels majors de 80 anys ja la té, i el 79% dels que tenen entre 70 i 79, també. El percentatge també comença a ser alt en la franja de 60-69, superant el 60%. Aquests dies han començat a administrar-se vacunes i atorgar cites als majors de 50 anys.

Pel que fa a la vacunació infantil, el 15 dels infants d'entre 5 i 11 anys ja té la primera dosi de la vacuna. Els nens es poden vacunar a l'ambulatori de Les Fontetes demanant cita prèvia al web VacunaCovid. Els adults també es poden vacunar al CAP II Cerdanyola-Ripollet seguint el mateix procediment de sol·licitar hora.

Possible toc de queda a Cerdanyola

El Govern ha anunciat que la restricció de toc de queda d'1 a 6 h que demana -ho ha d'aprovar el Tribunal Superior de Justícia - no serà aplicable a tot Catalunya, sinó als municipis de més de 10.000 habitats i una incidència superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. Així doncs, Cerdanyola del Vallès, amb més de 56.000 habitants i una incidència acumulada de 463 casos, serà un dels municipis on s'aplicaria el toc de queda.

Més info: Cerdanyola, un dels municipis on s'aplicarà el toc de queda

Més mesures: mascareta, reducció d'aforaments...

El Govern de la Generalitat també està pendent de començar a aplicar mesures com la limitació a deu persones en reunions privades com els àpats de Nadal, el tancament de l'oci nocturn, l'aforament al 50% a l'interior de bars i restaurats i l'aforament del 70% en comerços, cultura, gimnasos i centres esportius.

Més info: Toc de queda i reunions de deu persones per Nadal, la proposta de mesures del Govern

Per la seva banda, el Govern de l'Estat aprovarà aquest dijous en el Consell de Ministres un decret per a l'ús obligatori de la mascareta a l'aire lliure. Així ho va anunciar el president de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, a la conferència de presidents autonòmics el dimecres 22 a la tarda, on també hi va participar el president de la Generalitat, Pere Aragonés. Des de l'esclat de la pandèmia, l'ús de la mascareta en espais exteriors va ser obligatòria fins al passat 26 de juny.

Més info: La mascareta tornarà a ser obligatòria a l'exterior

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.