La Covid-19 i la Diada, protagonistes de la setmana

Les notícies més destacades de la setmana a Cerdanyola

La Covid-19 i la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a més d’altres notícies culturals, han marcat l’actualitat d’aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès.

Decau el risc de rebrot a Cerdanyola

Un cop el 74,6% de la població cerdanyolenca ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19, la ciutat registra el risc de rebrot més baix en l’últim any. Segons dades del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa en els 39 punts, la dada menys preocupant des de juliol de 2020.

Més info: Cerdanyola registra el risc de rebrot més baix dels últims 12 mesos

A més, aquesta setmana Cerdanyola ha estrenat el primer punt de vacunació ubicat al municipi. La Universitat Autònoma de Barcelona acull un centre de vacunació sense cita prèvia que està oberta tota la ciutadana, però s'adreça especialment als col·lectius més joves. 

Més info: Entra el funcionament el punt de vacunació sense cita de la UAB

Tot plegat arriba amb la relaxació d’algunes mesures establertes pel Procicat. El 10 de setembre es va eliminar el límit de 10 persones en trobades socials i va desaparèixer la limitació de persones en espais de culte.

Més info: Ja hi ha data per eliminar el límit de 10 persones en trobades socials

La cultura cerdanyolenca engega motors

 

L’acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya ha estat la culminació d’una setmana protagonitzada per la cultura. El FIT i el Festival Internacional de Blues ja han anunciat algunes dades de la seva programació i sobre l’adquisició d’entrades.

El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil, organitzat per Bambalina, està programat pels dies 24, 25 i 26 de setembre. Les primeres companyies anunciades han estat Efímer Teatre, Mighty Jambo i la Baldufa Teatre, entre altres.

Més info: Ja es poden comprar les entrades del 12è FIT de teatre infantil

A partir del 15 de setembre ja es poden adquirir les entrades gratuïtes per assistir a la 30a edició del Festival Internacional de Blues. Amb set artistes internacionals convidats, i una gran varietat de bandes nacionals de fora de Catalunya, Cerdanyola vibrarà al so del swing, soul, rock’nd’roll i jazz del dia 1 al 10 d’octubre.

Més info: Primers concerts confirmats de la 30a edició del Festival Internacional de Blues

La Diada, fermall de la setmana

El monument de l’11 de setembre ha tornat a guarnir-se de flors en finalitzar l’acte oficial de la Diada Nacional de Catalunya 2021. S’ha celebrat tal com estava previst a la programació, a excepció de la intervenció de l’alcalde Carlos Cordón, que no s’ha produït. A més, Junts per Cerdanyola, Esquerra Republicana i Guanyem Cerdanyola no han participat de l’ofrena floral reservada al final de l’acte per les entitats i s’han esperat a fer-ho de manera pòstuma.

Més info: La Diada 2021, un any més afectada pel protocol Covid-19