Es convoca una nova concentració de rebuig a la invasió d'Ucraïna

La concentració es farà el dimecres 9 de març a les 12 h davant l'Ajuntament

Entitats locals i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès convoquen una segona concentració per protestar contra la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. L'acte es farà el dimecres 9 de març a les 12 h davant l'Ajuntament (plaça Francesc Layret). 

Més info: Viatges, incertesa i preocupació: Així viuen la guerra ucraïnesos de Cerdanyola

Durant la concentració es faran cinc minuts de silenci com a mostra de solidaritat amb el poble d'Ucraïna. Els convocants destaquen que la proposta té com a objectiu mostrar el rebuig de les entitats locals a la invasió d'aquest país i al patiment, el dolor i la destrucció que està ocasionant, així com a l'èxode forçat de milions de persones.

El passat dimarts 1 de març, més d'un centenar de persones es va concentrar davant l'Ajuntament pel mateix motiu. Aleshores, ucraïnesos que viuen a Cerdanyola i altres veïns afectats pel conflicte es van dirigir als concentrats per explicar les seves experiències. Els manifestants portaven banderes d'Ucraïna i mostraven pancartes amb frases com "No a la guerra", "Stop Putin, Stop War" o "Keep your promises NATO", demanant l'actuació de la OTAN en aquest últim cas.

Des de l'inici de la invasió d'Ucraïna, a la ciutat i arreu s'han organitzat recollides de material i activitats benèfiques per recollir fons. L'Ateneu continua obert com a punt de recollida de material (llanternes, aliments no peribles, productes de primers auxilis i per a nadons) i divendres a les 17 h, la Plataforma d'Ampas farà una xocolatada solidària per recaptar diners per a les actuacions a Ucraïna de l'ONG Save the children

Més info: La Plataforma d'Ampas organitza una xocolatada solidària amb Ucraïna

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.