L'inici del curs escolar i alguns successos centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat d'aquesta setmana s'ha centrat en la tornada a la rutina de setembre i a les aules. A més, hi ha hagut una important avaria a Renfe i ha mort un veí de Cerdanyola en un accident de trànsit. A les files de Guanyem s'hi suma la regidora Anna Montfort i, a més, el Tot ha entrevistat un actor cerdanyolenc. Ple que fa als esports, el masculí i el femení del Cerdanyola Futbol Club escalfen motors per la nova temporada i comencen a tancar planters. 

Tornada a l'escola

El curs escolar va arrencar el dilluns 5 de setembre, una setmana abans que en el calendari habitual. L’alumnat d’Infantil i Primària va tornar primer, mentre que els de l’ESO, Batxillerat i Formació Professional ho van fer dimecres 7. En total, 8.331 infants d'entre 0 i 16 anys estudiaran en aules cerdanyolenques, segons dades de les escoles, d'Ensenyament o de l'Oficina Municipal d'Escolarització. 

Més info: 8.331 alumnes comencen el nou curs escolar a Cerdanyola

Més info: FOTOS: Inici del curs escolar 2022-2023 a Cerdanyola

Suspesa la circulació de Rodalies 

Una incidència en el sistema de telecomunicacions d'Adif va paralitzar la circulació de trens a tota la xarxa catalana el 9 de setembre. Durant unes hores del matí no va funcionar cap línia de Rodalies (per Cerdanyola del Vallès passen les línies R3, R7, R12, i a Cerdanyola-Universitat també la línia R8), ni de regionals, ni de trens de Llarga Distància que circulen per via convencional a Catalunya. 

Més info: Suspesa la circulació de tots els trens de Rodalies de Catalunya

Mor un veí en un accident a Badia

Un veí de Cerdanyola del Vallès va morir dijous en un accident de trànsit a Badia del Vallès. El cerdanyolenc, de 45 anys, conduïa una moto i ha patit l'accident mortal mentre circulava per la carretera paral·lela al Riu Sec sense que cap altre vehicle s'hi hagi vist implicat.

Més info: Mor un veí de Cerdanyola en un accident de trànsit a Badia

Anna Montfort, regidora de Guanyem

El Ple Municipal del mes de setembre serà l'entrada d'Anna Montfort Chipell com a nova regidora de Guanyem Cerdanyola. Montfort substitueix Laura Benseny, qui es va acomiadar del càrrec el passat mes de juliol. Montfort compartirà grup municipal amb Ivan González, qui serà alcaldable a les eleccions de 2023, i Adrià Guimerà.

Més info: Anna Montfort serà la nova regidora de Guanyem Cerdanyola

115 refugiats d'Ucraïna a Cerdanyola

Al Vallès Occidental han arribat 1.445 persones procedents d’Ucraïna entre el març i l’agost de 2022, i la majoria d'aquestes, 7 de cada 10, són dones. Així ho informa l'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que també detalla que Cerdanyola del Vallès ha acollit 115 refugiats de la guerra. 

Més info: Cerdanyola acull 115 persones refugiades d'Ucraïna

Nou planter pels sèniors del Cerdanyola FC

Ja és oficial que el Cerdanyola Futbol Club jugarà una nova temporada en Segona B-Segona RFEF, i ho farà amb un planter pràcticament renovat al 100%. A través del compte de Twitter de l'entitat s'han anunciat totes les renovacions i incorporacions, tant de jugadors com d'equip tècnic. El mateix passa amb el primer equip femení, que comença en Lliga Preferent el 18 de setembre. 

Més info: El primer equip del Cerdanyola Futbol Club es reforça per continuar a 2a RFEF

Més info: Noves incorporacions al Cerdanyola Futbol Club per reprendre Lliga Preferent

Entrevista a l'actor Eduardo Castresana

El passat 2 de setembre es va estrenar la pel·lícula 42 segundos, centrada en la història dels jugadors de waterpolo Manel Estiarte i Pedro García Aguado durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92. El film té empremta cerdanyolenca, ja que un dels personatges que forma part de l'equip està interpretat per l'actor cerdanyolenc Eduardo Castresana.

Més info: Eduardo Castresana, actor: "M’agradaria rodar una història sobre superació a Cerdanyola"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.