Opcions per refrescar-se a la ciutat els dies de calor

Piscines, jocs d'aigua, natura i cultura per passar els dies d'estiu a Cerdanyola

El Servei Català de Meteorologia indica que aquesta setmana se superaran els 30 graus a Cerdanyola del Vallès. Per això, el TOT fa una selecció de les opcions que té la ciutadania per lluitar contra la calor a la ciutat.

 

Piscines d'estiu

Les piscines descobertes del Turonet i Montflorit continuen obertes. 

La piscina del Centre Cívic Montflorit obre de dilluns a diumenge. Fins al 30 de juliol estarà oberta de dilluns a divendres de 12 h a 20 h i els caps de setmana d’11 h a 19 h. Del 31 d’agost al 5 de setembre el seu horari serà d’11 h a 19 h.

El preu de l'entrada general d'adult és de 5,20 euros els dies laborables i de 6,20 euros els dissabtes i festius. Les entrades puntuals d’un dia a partir de les 15 h valdran 2,60 euros els dies laborables i 3,10 euros els festius. Els infants, el col·lectiu de la gent gran i grups tenen descomptes i també existeix l'opció de diferents modalitats d'abonaments (5 dies, 10 dies, temporada, mensual i familiar).

La piscina del Turonet també obrirà tots els dies de la setmana de 10.30 h a 19.30 h i en aquest cas serà necessari reservar l’accés a través del web o presencialment a la recepció. El preu de de l'entrada general d'adult serà de 5,40 euros els dies laborables i de 6,50 euros els dissabtes i festius. La piscina també ofereix descomptes en les entrades a partir de les 17 h, en les infantils i gent gran. A més, també hi ha abonaments de temporada, mensuals i setmanals.

 

Jocs d'aigua

Una altra opció perquè els infants es refresquin són els jocs d'aigua. Des del 27 de juny estan en funcionament les zones d'aigua al Parc Cordelles i al parc del Turonet. Els jocs d'aigua funcionen tots els dies de la setmana entre les 11 i les 20 h i l'entrada és gratuïta.

 

L'ombra al Parc del Turonet

El Parc del Turonet compta amb espais d'ombra per passar estones a l'aire lliure sense estar sota el sol de l'estiu. A més del parc de tobogans, el Turonet té u jardí de papallones i un hotel d'insectes, una zona forestal, una pineda i un mirador des d'on es pot observar una vista panoràmica de la ciutat.

 

 

Natura a Collserola

Una altra opció per trobar espais més frescos a Cerdanyola és endinsar-se en el Parc Natural de la Serra de Collserola. Tot i que l'agenda d'activitats s'atura durant aquests mesos, el parc ofereix mapes de passejades a peu o en bicicleta per zones de bosc. 

Des del TOT també proposem rutes per descobrir indrets de Collserola com les seves fonts. 

Més info: 8 fonts de Collserola per descobrir aquest estiu

 

Visites als museus

Una opció cultural per passar els dies d'estiu i fugir de la calor és visitar els museus de la ciutat. 

El Museu d'Art de Cerdanyola ha estrenat recentment dues noves mostres. Per una banda, l'exposició sobre el còmic expressament creat per al MAC sobre la vida de l'artista Ismael Smith. En segon lloc, compten amb la mostra El llegat Espinal, amb noves obres de Marian Espinal​. Durant el mes de juliol, el MAC està obert de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 h i els diumenges i festius d'11 a 14 h. Al mes d'agost, es podrà visitar els divendres i dissabtes de 17.30 a 20.30 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h.

Al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver segueixen oferint visites guiades en dies puntuals. A més, recentment han ampliat la col·lecció amb noves peces de ceràmica que han estat restaurades als tallers de l'Oficina de Patrimoni Cultural i pels alumnes de l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. Tant el Museu com el Poblat ibèric de Ca n’Oliver, junt amb la col·lecció permanent i les temporals, es poden visitar en els horaris habituals del museu. Els dies feiners de dimecres a divendres, en horari de 17 a 20 h. Els dissabtes, d’11 a 14.30 i 16.30 a 20 h i els diumenges i festius, de 10.30 a 14.30 h.