La Plataforma NO Tribut anuncia una possible rectificació dels rebuts

Segons la Plataforma, els serveis de l'Ajuntament han detectat que els rebuts de l'impost de taxa de mobilitat han estat mal calculats en un 33% a favor del contribuent

Dimecres 13 de novembre ha tingut lloc una nova concentració multitudinària davant l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès convocada per la Plataforma NO al tribut metropolità del transport, o Plataforma NO tribut, on hi han assistit aproximadament 500 persones.

La Plataforma, que es va reunir el mateix dimecres 13 de novembre amb representants de l'Ajuntament gràcies a la manifestació de la setmana passada, ha informat als assistents sobre el contingut de la reunió. També ha convocat una nova concentració per dimecres que ve a les 19 h a la Plaça Francesc Layret, fent una crida a la persistència com a clau per aconseguir els seus objectius.

El rebut de l'impost ha estat mal calculat, a favor dels veïns, en un 33%

Ignacio Laguna, portaveu de la Plataforma NO tribut, ha anunciat que gràcies a les peticions que han fet a l'Ajuntament, els serveis econòmics d'aquest han detectat que el rebut de l'impost ha estat mal calculat a favor del contribuent -és a dir, dels veïns i veïnes de Cerdanyola- amb un error del 33%: "L'Ajuntament s'ha compromès a reclamar aquest error a l'AMB. Si es confirma que aquest error és cert, automàticament queda anul·lat tot el procés".

La Plataforma NO tribut va informar sobre la reunió amb l'Ajuntament als concentrats el 13 de novembre a la Plaça Francesc Layret

Laguna ha afirmat que si aquest fet es confirma, el termini de pagament de l'impost quedarà anul·lat, els rebuts pagats seran retornats i rectificats i s'hauran d'emetre nous rebuts.

L'equiparació com a base de les reclamacions de la Plataforma

El segon punt sobre el qual ha fet incidència la Plataforma ha estat la reclamació per una equiparació de l'impost amb altres municipis de l'AMB. Laguna ha afirmat que hi ha Ajuntaments on la bonificació de l'impost sobre l'habitatge és del 100%, mentre que a Cerdanyola la bonificació és del 60%. "Volem el mateix tracte que els municipis de l'àrea metropolitana. Això vol dir: es paguen 0 € per l'impost de taxa de mobilitat", ha afirmat el portaveu.

Laguna, en la mateixa línia, ha reclamat també el descompte del 3,79% sobre els pàrquings a l'hora de pagar l'impost, "igual que els municipis de l'AMB".

Els manifestants han escoltat atentament tot el que la Plataforma NO tribut els ha exposat

El portaveu de la Plataforma ha volgut donar resposta als comerciants que també estan en contra del tribut metropolità, i ha fet una crida a les associacions de comerciants de la ciutat perquè es posin amb contacte amb la Plataforma per poder, segons ha afirmat, defensar-los: "La força la dóna el conjunt de persones que estem aquí. Demanem als comerciants que a través de les seves agrupacions es dirigeixin a la Plataforma per poder veure de quina manera podem defensar, també, els locals comercials".

Per acabar, la Plataforma ha demanat una equiparació de serveis amb la resta de municipis de l'AMB que paguen el tribut metropolità. "Si ens volen imposar un nou impost, primer hem de veure què és el que rebem a canvi" ha afirmat Laguna, que ha anat més enllà i ha posat de manifest que "l'única diferència que veiem respecte a l'any passat és que hem passat a ser zona 1 de Rodalies Renfe. Valorem que els serveis donats no es corresponen amb l'impost i és per això que diem NO al tribut metropolità".

El següent pas: presentar una moció al Ple ordinari municipal

Per últim, la Plataforma ha informat de la seva voluntat de reunir-se, durant la setmana que ve -18 al 24 de novembre-,  amb representants de tots els grups municipals de Cerdanyola per poder presentar una moció al Ple municipal ordinari que se celebrarà el dijous 28 de novembre de 2019 a les 19 h. "Perquè aquesta moció tingui validesa al ple de l'Ajuntament l'ha de presentar un grup municipal. Per això ens volem dirigir a tots els grups municipals, perquè la Plataforma està formada per veïns de Cerdanyola sense cap mena de protagonisme polític", ha sentenciat Laguna.

La Plataforma NO tribut convoca una nova concentració i informa que es reunirà cada dijous

La Plataforma ha afirmat que "la unió és el que fa la força" i és per això que ha fet una crida a la mobilització "constant i persistent", convocant de nou a tots els veïns i veïnes de Cerdanyola el dimecres 20 de novembre a les 19 h a la Plaça Francesc Layret.

Ignacio Laguna ha informat que la Plataforma es reunirà cada dijous de 10.30 h a 12 h al local que es troba al carrer Francesc Layret núm. 74, començant dijous de la setmana que ve. "Si ho necessitem, també ens poden posar el local a disposició de la Plataforma els dimecres a partir de les 17 h", ha indicat.

Els membres de la Plataforma han atès als veïns i veïnes que tenien dubtes

El portaveu de la Plataforma NO al tribut metropolità del transport ha acabat el seu discurs definint la Plataforma com "un moviment ciutadà, puntual, que vol exposar un problema a l'Ajuntament".

Més informació