Un miler de veïns protesten contra el Tribut Metropolità i aconsegueixen una reunió amb l'alcalde

La manifestació en contra del Tribut Metropolità ha concentrat a 1000 persones davant l’Ajuntament

La plaça Francesc Layret ha quedat abarrotada aquesta tarda de dimecres quan 1000 persones -segons fonts de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra- s’han concentrat per protestar en contra del nou impost de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Al finalitzar la manifestació els concentrats han convocat una nova acció el dimecres que ve, 13 de novembre de 2019, per organitzar-se.

El tribut metropolità és un impost que va lligat a l'entrada de Cerdanyola en la zona 1 de transport metropolità. Aquesta modificació de les tarifes es va aprovar en el Consell Metropolità de l'AMB al desembre de 2018 (amb els vots a favor d'En Comú Podem, ERC i PSC, i els vots en contra dels grups de PP, Ciutadans, CUP-PA, CiU, PCPB i CAT Torrelles). Tot i que el canvi es va fer efectiu al gener de 2019, el nou impost no s'ha començat a cobrar fins a l'octubre d'aquets mateix any. 

Els manifestants han aconseguit tallar el carrer tot i que la Guàrdia Urbana ho ha intentat evitar

La manifestació ha començat a la plaça de l’Ajuntament a les 19 h i s’ha desenvolupat sense incidents. Els manifestants han tallat el Passeig Cordelles durant una hora i la Guàrdia Urbana ha hagut de desviar tots els accessos a l’Ajuntament mentre es desenvolupava la protesta. Els concentrats han cridat consignes com “Manos arriba, esto es un atraco” i “Este impuesto no se paga”.

Els accessos a l'Ajuntament han quedat tallats fins les 20.30 h

 

Alguns concentrats han abandonat la manifestació per anar al Parc Tecnològic i dirigir-se a l’Alcalde directament

Al cap d’una hora de començar la concentració, prop de 300 persones que reclamaven parlar amb l’Alcalde de Cerdanyola han abandonat la plaça de l’Ajuntament i s’han dirigit al Parc Tecnològic on s’estava desenvolupant l’acte central de campanya del PSC Cerdanyola, on es trobava l’Alcalde, Carlos Cordón i el Ministre d’Exterior en funcions, Josep Borrell. La resta de manifestants -prop de 500- han seguit concentrats davant l’Ajuntament fins les 20:30 h.

Cordó de seguretat de Mossos d'Esquadra per evitar que els manifestants s'apropessin al lloc on es desenvolupava l'acte de campanya del PSC

Un cop ha acabat l’acte del Partit Socialista de Catalunya, els prop de 120 manifestants que encara reclamaven parlar amb Cordón han vist satisfets els seus desitjos quan l’Alcalde i l’equip de govern s’ha acostat per parlar amb ells i respondre a les queixes i protestes que llançaven.

Carles Cordón ha atès als manifestants que reclamaven parlar amb ell

Durant la conversa entre Cordón i els concentrats, l’Alcalde de Cerdanyola ha accedit a reunir-se amb els veïns de la ciutat per discutir sobre el Tribut Metropolità, tot i que no ha concretat quan. Un cop finalitzada la conversa, s’ha donat per desconvocada la concentració i els manifestants s’han dissolt sense cap incidència.

20191106213016 img 8249

Dimecres 13 de novembre, més

Tant els manifestants que s’han quedat concentrats davant l’Ajuntament com els que s’han dirigit al Parc Tecnològic per parlar amb l’Alcalde de Cerdanyola, han convocat una nova concentració el dimecres 13 de novembre per prendre desicions en relació del nou impost i poder crear una comissió que els permeti organitzar-se de cara a futures accions. També han demanat reunir-se amb Carles Cordón i el seu equip de govern el més aviat possible.

Més informació