La retirada de mascaretes i l'adeu a Albert Lázaro, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat a Cerdanyola aquesta setmana ha estat marcada per la mort als 89 anys de l'activista Albert Lázaro, una persona sempre molt implicada amb la ciutat. A més, Cerdanyola s'ha manifesat per una salut de qualitat, la mateixa setmana que s'anunciava data per retirar mascaretes. Coneixem també l'actualització de les dades d'atur. En l'àmbit de la política, Isabel Cruz agafa les regnes d'ERC local. Per últim, el Tot sorteja una mona de Pasqua molt especial!

L'empremta de Lázaro a Cerdanyola

L'històric activista i divulgador cerdanyolenc Albert Lázaro Arqueros ha mort, el 3 d'abril, a causa d'una llarga malaltia. Lázaro es va convertir en un referent de la lluita ecologista i la recuperació de la història de Cerdanyola del Vallès.

Albert Lázaro Arqueros al seu estudi. FOTO: Cedida

Albert Lázaro Arqueros al seu estudi. FOTO: Cedida

Més info: Mor Albert Lázaro, històric activista cerdanyolenc

Les demandes a Cerdanyola en el Dia de la Salut

Les entitats Marea Pensionista de Cerdanyola i Marea Blanca, juntament amb de les associacions de veïns de Les Fontetes Serraparera, van participar en la manifestació a Barcelona de diumenge 3 d'abril per reclamar a la Generalitat que destini més recursos a per a la sanitat pública. Tot plegat, en el marc del Dia Mundial de la Salut, que se celebra aquest 7 d'abril. 

Més info: CAP Fontetes, hospital i més recursos: les demandes a Cerdanyola en el Dia Mundial de la Salut

Adeu tímid a la mascareta

El govern espanyol aprovarà retirar les mascaretes en espais interiors en el Consell de Ministres del 19 d'abril. És el que ha proposat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, a la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'aquest dimecres. Es mantindran, però, a residències d'avis, hospitals i transport públic. Es desconeix a partir de quina data deixarà de ser obligatòria.

Més info: La retirada de la mascareta en espais interiors s'aprovarà després de Setmana Santa

Baixa l'atur a Cerdanyola

Poca variació en les xifres de l'atur de l'últim mes a Cerdanyola del Vallès. Durant el mes de març, dues persones més de la ciutat s'han sumat a les llistes de l'atur, arribant a les 2.350 cerdanyolencs sense feina, segons dades de l'Observatori del Treball. Aquesta xifra, però, està molt allunyada de la situació de 12 mesos enrere, quan hi havia un milers d'aturats més. 

Més info: L'atur a Cerdanyola s'ha reduït un 29% en un any

Isabel Cruz, presidenta local d'ERC

Isabel Cruz és la nova presidenta de la secció local d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès. Així ho ha decidit l'assemblea de la formació, que ha renovat l'executiva fruit del nomenament d'Albert Turon, fins ara president del partit local, com a candidat a les eleccions municipals de 2023.

Més info: Isabel Cruz, nova presidenta local d'Esquerra Republicana

Sorteig de la mona dels 35 anys del Tot

La Pastisseria Valero i el TOT Cerdanyola sortegen una mona de Pasqua commemorativa del 35è aniversari del TOT. La revista celebra aquest 2022 els seus 35 anys d'història a la ciutat i ho farà amb més iniciatives que s'aniran anunciant els pròxims mesos.

Més info: Vols guanyar una mona especial dels 35 anys del TOT Cerdanyola? Participa al sorteig!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.