La Setmana Santa i els preparatius per Sant Jordi centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola

L'actualitat a Cerdanyola aquesta setmana s'ha centrat en els preparatius de Setmana Santa i Sant Jordi. S'ha celebrat el Diumenge de rams i les pastisseries de la ciutat han explicat al Tot com preparen el Dilluns de Pasqua. A més, ja es coneixen les activitats de la Diada de Sant Jordi i les llibres de Cerdanyola han fet sentir algunes queixes al respecte. També, el Tot ha entrevistat a la cap de la unitat de mitjans aeris del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Merche Val.

Diumenge de Rams

Cerdanyola va donar la benvinguda a Setmana Santa celebrant el Diumenge de rams, el diumenge 10 d'abril a la plaça de l'Abat Oliba. Es recupera així el programa habitual d'aquestes festes, després de dos anys d'adaptacions a causa de la pandèmia. La parròquia de la Mare de Déu del Roser va organitzar la seva particular processó i benedicció a les 11.30 h, a l'avinguda Espanya. 

Més info: Centenars de cerdanyolencs reben la Setmana Santa en el Diumenge de rams

Una temporada de mones que apuja els ànims

Les pastisseries de Cerdanyola van a tota màquina per enllestir els encàrrecs de mones de cara al Dilluns de Pasqua. Després de dos anys d'incertesa a causa de la Covid-19, enguany els establiments han notat com l'alegria ha tornat als seus aparadors en forma de rialles d'infants. La majoria d'establiments confien que aquesta temporada de mones serà el principi de la recuperació econòmica del sector.

Més info: La temporada de mones de Pasqua apuja els ànims a les pastisseries locals

Diada de Sant Jordi

Ja es coneix el programa d'activitats de la diada de Sant Jordi a Cerdanyola del Vallès. El dissabte 23 d'abril, la 21a Marató de Lectura marcarà les activitats de la jornada, que estarà acompanyada de signatures de llibres, espectacles i tallers. 

Més info: Espectacles, tallers i activitats literàries durant la diada de Sant Jordi a la ciutat

Queixes sobre l'organització de Sant Jordi d'algunes llibreries

Enguany serà un Sant Jordi diferent per a tres llibreries de Cerdanyola del VallèsL’AranyaLilliput i Éfora han decidit no posar les seves parades a la plaça de l’Abat Oliba per reivindicar la celebració de Sant Jordi com una diada professional. Les tres llibreries es desvinculen, així, de la celebració organitzada per l’Ajuntament i muntaran les seves paradetes al costat dels seus locals.

Més info: Llibreries de Cerdanyola reivindiquen un Sant Jordi professional

"L'helicòpter és com una UCI mòbil"

Els helicòpters del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) han realitzat més de 23.000 assistències a pacients de tot Catalunya en 10 anys. Entrevistem la cap de la unitat de mitjans aeris, Merche Val, perquè ens expliqui el funcionament de la base de l’Hospital Universitari del Parc Taulí de Sabadell, que és la que dona servei a Cerdanyola del Vallès i altres punts del territori.  

Més info: Merche Val (SEM): “L’helicòpter és com una UCI mòbil i està totalment equipada”

Rescat d'un home que cau al Riu Sec

Els Mossos d'Esquadra van rescatar un home que va caure al Riu Sec de Cerdanyola del Vallès, el dilluns 11 d'abril cap a les 18.10 h. L'home de 61 anys va quedar inconscient i estava començant a ofegar-se quan va ser rescatat pels agents.

Més info: Un home cau al Riu Sec i el rescaten quan s'estava ofegant

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.