A. Blázquez i M. Urpina: "El tracte ha sigut vexatori i per això creiem que tornar ara seria forçat"

Després del comunicat del primer equip femení del Cerdanyola FC, les jugadores Andrea Blázquez i Maria Urpina parlen amb el TOT

A finals de juny les jugadores del sènior femení del Cerdanyola Futbol Club comunicaven que no seguirien al club de manera unànime “pel tracte que havíen rebut per part del club”. Andrea Blázquez és una de les capitanes i Maria Urpina, una de les jugadores amb més anys al club. 

Més info: Les jugadores del primer equip femení del Cerdanyola FC decideixen no renovar la pròxima temporada

 

Quina és la situació de l'equip després del comunicat?

Ara mateix, les onze jugadores que quedàvem per a formar l'equip de la temporada que ve, no renovarem. Els nous entrenadors, que havien arribat feia un mes, estaven gestionant un nou equip i confeccionant una nova plantilla. El 19 de juny ens comuniquen que no es donarà el pressupost que estava previst al femení i això fa que tots els fitxatges previstos pel nou equip tècnic prenguin la decisió de no venir, perquè no es cobreix ni el quilometratge.

 

El motiu principal pel qual decidiu no renovar és el pressupost?

El cessament del pressupost va ser la gota que va fer vessar el got. 

 

També denunciàveu impagaments des de mitjans de temporada.

Després del comunicat ja hem rebut tots els pagaments endarrerits, però al llarg de gairebé tot l'any, els pagaments han sigut amb endarreriments i la mutualitat, que se'ns havia de donar a l'octubre, també se'ns ha donat ara. El pitjor no és la quantitat de diners, perquè cap de nosaltres es dedica a això, només volem jugar a futbol, sinó que ens anessin donant llargues durant tota la temporada.

 

I quina explicació dona el club a aquests endarreriments?

El pressupost, la solvència... Si a nosaltres ens diguessin que s'endarreriran amb els pagaments o amb la mutualitat perquè s'ha fet una inversió en la gespa o en el material, ho podríem entendre més o menys, però no se'ns dona aquesta explicació. Per tant, no sabem si és una qüestió de solvència o més aviat de voluntat.

"Ells veuen el comunicat com un atac personal o com una ofensa. Per nosaltres, en canvi, és quelcom reivindicatiu"

Després d'emetre el comunicat, la junta directiva va dir que es reuniria. Us han fet arribar alguna cosa?

És veritat que se'ns ha explicat el tema del pressupost, però no han expressat cap voluntat de canvi ni que estigués ben fet o mal fet. Creiem que la mentalitat serà la mateixa, perquè no consideren que les nostres peticions en el comunicat no s'estiguin duent a terme. Ells veuen el comunicat com un atac personal o com una ofensa. Per nosaltres, en canvi, és quelcom reivindicatiu per a posar mesures reals que no donin lloc a aquesta discriminació que estem patint i tenir una mica les mateixes condicions, en cap moment parlant a nivell retributiu.

 

Si demà el club, s'asseu a parlar amb vosaltres i accepta les vostres reivindicacions. La temporada que ve jugueu?

És que això no passarà. El tracte ha sigut vexatori, i per això creiem que ara tornar seria forçat. Que passés això, passaria per un canvi de mentalitat que li donés una importància real al futbol femení dins el club. És molt difícil creure en unes paraules que s'han dit any rere any i que no s'han dut a terme.

"Apostar pel futbol femení per a mi no és tenir un equip i deixar que faci, sinó que és estar i propiciar les condicions perquè s'aconsegueixin les millores, fer-te present i que es noti un suport per part del club"

Tot i això, el Cerdanyola sempre s'ha vist com un club que aposta pel futbol femení.

El que passa és que hi ha diferents concepcions d'apostar pel futbol femení, que canvien bastant depèn de la persona que les digui. Apostar pel futbol femení per a nosaltres no és tenir un equip i deixar que faci, sinó que és estar i propiciar les condicions perquè s'aconsegueixin les millores, fer-te present i que es noti un suport per part del club. Des de fa anys ha canviat tota l'estructura del club. Abans això era un club de ciutat, un club que feia poble. Això ja no és així i, en part, ha sigut arran del creixement del primer equip masculí, que ha fet que el club s'hagi convertit en una entitat d'elit dintre del futbol català.

 

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb vosaltres?

Sí, es van posar en contacte amb nosaltres per a saber què podien aportar ells, com a intermediaris, per a poder millorar la situació. Encara que no continuem, volem deixar algunes mesures a les jugadores noves que vinguin i que siguin d'obligat compliment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.