Dani Martí, capità del Cerdanyola FC: "Tenim equip per poder-nos salvar a 2a RFEF"

Entrevista al jugador i capità del sènior masculí del Cerdanyola Futbol Club, Dani Martí

El primer equip masculí del Cerdanyola Futbol Club ha travessat un important període de canvis en els últims mesos, succeïts després que es confirmés que la categoria a Segona B-Segona RFEF es mantenia. Primer va sorprendre la quasi total renovació del planter de l'equip al setembre; després, la substitució de l'antic entrenador, Toni Carrillo, per l'actual míster, Oliver Ballabriga. Com ha afectat tot plegat a l'equip? Dani Martí, com a capità i únic jugador de l'any passat (junt amb Nils Puchades) que continua per setena temporada al primer equip, explica al TOT les seves sensacions. 

Dani Martí del Cerdanyola Futbol Club rematant en la temporada 2021-22. FOTO: Nora MO

Dani Martí del Cerdanyola FC rematant de cap una pilota en la temporada 2021-22. FOTO: Nora MO


Després de tants canvis, com es troba l'equip actualment?

És peculiar que d'un any per un altre continuï tan poca gent, però s'ha d'entendre el context: fins dos dies abans de començar la competició érem equip de Tercera RFEF, i all final, vam pujar a Segona RFEF i es van fer set fitxatges l'últim dia. És complicat fer un equip de zero perquè només seguim dos jugadors amb la dinàmica d'equip de l'any passat. Però bé, amb ganes que l'any vagi bé i tenim la sensació que així serà.

Com s'ha adaptat Oliver Ballabriga a l'equip?

Molt bé. L'Oliver ha vingut amb moltes ganes de treballar, de portar coses noves, amb molta intensitat, i els resultats amb ell fins al partit de diumenge havien estat bastant bons. Una la derrota davant l'Alcorcón...

Més info: Derrota per la mínima del Cerdanyola Futbol Club en l'últim minut

Quines sensacions queden d'un partit que vau dominar i que se us va escapar en l'últim minut?

Vam marxar amb males sensacions perquè creiem que no era un resultat just. Vam tenir diverses ocasions per poder-nos avançar, i en canvi, en l'última jugada els rivals es van emportar un partit que no hauríem d'haver perdut, o que com a mínim s'hauria d'haver empatat. Però això és el futbol: de vegades no tens la sort del teu costat, i aquests punts que has deixat de guanyar, en altres partits que mereixis perdre, pot passar que acabis empatant o guanyant. El que el futbol et dona de vegades t'ho treu i així va.

"Crec que, si Toni s'hagués quedat , els  bons resultats haurien arribat igualment".

Com ha canviat la dinàmica de joc amb el nou míster?

Ha incorporat novetats tàctiques. A més, els entrenaments són molt dinàmics i ell sempre està molt a sobre, també en Mauro, en Víctor en Juan... Això fa que entrenem més intensament i de cara al partit hi ha més intensitat en general.

Les victòries i empats han augmentat coincidint amb l'arribada de Ballabriga. Per què creu que és?

S'ha de dir que l'últim partit amb el Toni el vam guanyar. Ja en aquell moment les sensacions eren que tot anava millor, tot i haver-se format l'equip a última hora... Crec que si Toni s'hagués quedat els resultats haurien arribat igualment. Tenim equip per poder-nos salvar i considero que tant amb el Toni com amb l'Oliver ens salvarem.

Dani Martí del Cerdanyola FC (a la dreta) celebrant un gol amb l'equip de la temporada 2021-22. FOTO: Nora MO

Dani Martí del Cerdanyola FC (a la dreta) celebrant un gol amb l'equip de la temporada 2021-22. FOTO: Nora MO


Com s'adapta l'equip al canvi de míster?

Per a mi, després de tants anys amb el Toni, canviar d'entrenador sempre és... diferent. Però al final molta gent de l'equip acabava de començar la temporada amb el Toni i no està sent igual per a ells que per a mi, que fa molt més temps que hi soc i he establert una relació i he viscut moltes coses amb l'antic entrenador. Es fa més complicat el canvi d'entrenador, però, en línies generals es porta bé, amb ganes de treballar i intentar tirar la situació endavant.

Quins objectius us marqueu aquesta temporada?

Salvar la categoria. Tal com han anat les coses, amb el pressupost que tenim i tot, el nostre objectiu és aquest. Sobretot intentem donar el màxim, millorar les coses que es fan malament i rectificar-les. Encara queda molt i la lliga està molt igualada. Si haguéssim guanyat diumenge potser ens haguéssim posat a dos punts de play-off, però com no ha estat així, la mentalitat ara és buscar els tres punts en el pròxim encontre per poder escalar posicions.

"Es fa complicat el canvi d'entrenador, però, en línies generals es porta bé".

Mentalment, com se superen derrotes clau com aquesta?

Després de tants anys intentes no menjar-te massa el cap perquè sinó és pitjor. Són coses que passen, s'intenta veure què ha passat... Sobretot, si tothom ha donat el màxim i no hi ha res a recriminar, només queda pensar en el pròxim partit.

Enguany, a més, l'equip s'ha de desplaçar a Madrid, Melilla, Extremadura... com afronteu aquests viatges?

És un hàndicap complicat d'afrontar el fet de viatjar cada 15 dies tan lluny... És cansat, no arribes en les millors condicions al partit perquè són moltes hores de trajecte, sovint entre vuit i nou, entre una cosa i una altra, amb transbords pel mig. Tot això resta, però ens ha tocat així. El club va voler agafar la categoria sabent el que hi havia i ara intentarem progressar per continuar-hi l'any vinent.

En canvi, us ajuda a fer pinya?

Sí, efectivament això va molt bé i ajuda a crear un bon ambient i a que ens coneguem entre nosaltres. Està clar que si a vestuari hi ha bon ambient com el que tenim... això suma.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.